Premierul Mihai Tudose a declarat ca statul roman va cumpara pachetul de 49% din Santierul Naval Mangalia detinut de Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering, intr-o emisiune difuzata de Antena3.

Impreuna cu ministrul Economiei, care nici el nu comunica, si el e ardelean, sta 16 ore la munca, am incercat sa rascumparam 51 % din actiunile Daewoo la santierul Mangalia. Am constatat ca impreuna cu alte ministere, gen Finante, Justitie, statul roman nu mai stie decat sa vanda. Sa redescoperim niste deprinderi, cum poate statul roman sa cumpere niste actiuni, sa avem si noi un santier naval, ca avem Dunare, Mare Neagra. Va spun ca vom avea un santier naval al statului. Trebuie niste fregate la armata, poate le facem noi. Sa facem mentenanta la noi. Poate mai facem si noi o barcuta acolo, poate nu iese cea mai frumoasa din prima“, a declarat Tudose la postul de televiziune.

Daewoo-Mangalia Heavy Industries SA a fost constituita in ianuarie 1997 ca o societate mixta romano-coreeana, cu un capital social de 103,92 milioane dolari, din care 53 milioane (51% din actiuni) apartinand Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering Co. Ltd. si 50,92 milioane dolari (49% din actiuni) apartinand societatii Santierul Naval 2 Mai Mangalia.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.