DNA
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța audispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a inculpaților:

 MILITARU MARIUS, medic primar și șef al Clinicii de Cardiologie şi Chirurgie cardiovasculară din Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța,

 ARHIRE DORIN, medic anestezist în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța,

 ARHIRE NICOLETA, medic anestezist în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța,

 în sarcina cărora s-a reținut săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

 În rechizitoriul întocmit procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

 La data de 17.11.2014, în calitate de medic primar și șef al Clinicii de Cardiologie şi Chirurgie cardiovasculară din Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, inculpatul Militaru Marius a pretins suma de 3.000 lei de la un denunțător, condiționând, de remiterea acestei sume, efectuarea unei operații chirurgicale pe cord, de care depindea supraviețuirea pacientului.

La data de 24.11.2014, inculpata Arhire Nicoleta, medic anestezist în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, a pretins de la denunțător, în legătură cu intervenția chirurgicală anterior menționată, suma de 1.000 lei pentru sine și suma de 2.000 lei pentru Militaru Marius.

La data de 05.12.2014, inculpaţii Militaru Marius şi Arhire Dorin (soțul lui Arhire Nicoleta) au primit, de la același denunțător, suma de 2.000 lei, respectiv 1.000 lei, în legătură efectuarea operației chirurgicale sus menţionate, asupra denunțătorului.

La data de 15.12.2014, inculpatul Militaru Marius a mai primit încă 1.000 lei de la denunţător, ca rest al sumei de bani iniţial pretinse pentru efectuarea intervenţiei chirurgicale, împrejurare în care procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

 În cauză, procurorii au dispus luarea măsurii asigurătorii a sechestrului, în vederea garantării confiscării speciale și extinse, asupra mai multor sume de bani ridicate de la inculpații Militaru Marius și Arhire Dorin, precum şi asupra unor sume de bani aflate în conturi bancare aparţinând inculpatului Militaru Marius.

 Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Constanța, cu propunere de menținere a măsurilor preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.