Thursday, September 28, 2023
Acasă Institutii DNA Laura Codruța Kovesi a fost citată ca suspect pentru vineri, la Secția...

Laura Codruța Kovesi a fost citată ca suspect pentru vineri, la Secția Specială de investigare a procurorilor. Kovesi spune că vineri ar fi trebuit să plece la Bruxelles pentru a-și susține în Parlamentul European candidatura pentru funcția de procuror-șef european.

595
0

Laura Codruța Kovesi a fost citată ca suspect pentru vineri, la Secția Specială de investigare a procurorilor. Acest lucru semnifică faptul că va fi pusă sub acuzare. Kovesi spune că vineri ar fi trebuit să plece la Bruxelles pentru a-și susține în Parlamentul European candidatura pentru funcția de procuror-șef european.

Fosta șefă a DNA a declarat pentru Europa FM că a fost așteptată acasă de un polițist care i-a înmânat citația. Nu cunoaște acuzațiile dar bănuiește că este vorba de plângerea lui Sebastian Ghiță privind aducerea în țară a lui Nicolae Popa (fost director al Gelsor, condamnat în cazul FNI), în 2011. Respinge toate acuzațiile și spune că nu a avut niciun fel de atribuție sau intervenție în speța respectivă.

„În ultimele zile am fost supusă unei campanii de denigrare, probabil plecată din disperarea unora pentru faptul că am ocupat primul loc în procedură pentru ocuparea funcției de procuror-șef european. După ora 20 am primit o citație din partea Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție în calitate de suspect pentru abuz în serviciu, luare mită și mărturie mincinoasă”, a spus Kovesi pentru Europa FM.

Citeste mai mult AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.