Luni, 12.01.2015 a.c., la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa, în prezenţa jandarmireprezentantului instituţiei Prefectului judeţului Constanţa, a invitaţilor, precum şi a domnului general de brigadă dr. Vasilică Ovidiu, prim-adjunct al inspectorului general şi şef al Statului Major al Jandarmeriei Române, a avut loc evaluarea activităţii desfăşurate de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa în anul 2014.

În anul 2014 a fost continuată activitatea de consolidare instituţională care a avut ca principal obiectiv eficientizarea activităţilor şi misiunilor destinate creşterii gradului de siguranţă a cetăţenilor dar şi dezvoltarea relaţiilor de parteneriat cu alte instituţii, comunităţile locale şi societatea  civilă.

În perioada de referinţă,  pe linie de ordine publică au fost executate 9184 misiuni, din care 613 misiuni de asigurare a ordinii publice la evenimente cultural artistice, sportive, religioase, de protest, etc, celelalte fiind misiuni de menţinere a ordinii publice în sistem integrat, misiuni executate în cooperare/colaborare cu alte institutii, punerea în executare a mandatelor de aducere emise de către instanţe sau parchete, etc.

În privinţa misiunilor de menţinere a ordinii publice, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa a participat împreună cu poliţiştii din cadrul I.P.J. Constanţa, la 4948 acţiuni, în 11 localităţi din jud. Constanţa (mun. Constanţa, Mangalia, Medgidia, oraşele Cernavodă, Năvodari, Hârşova, Techirghiol, Eforie, staţiunile Mamaia şi Neptun şi com. Costineşti).

În perioada sezonului estival 2014, în baza Planului de acţiune „LITORAL 2014” Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa a executat misiuni de menţinere a ordinii publice în sistem integrat în zona turistică dintre staţiunile Olimp, Neptun,  Jupiter, Venus, Cap Aurora şi Saturn, mun. Mangalia, loc. Limanu, 2 Mai şi VamaVeche.

În această perioadă au fost executate, împreună cu lucrători de poliţie, un număr de 709 acţiuni.

Pe timpul desfăşurării misiunilor de menţinere a ordinii publice în sistem integrat în perioada sezonului estival 2014 au fost constatate 31 fapte de natură penală, cu 32 autori.

Deasemenea au fost sancţionate contravenţional 482  persoane cu amenzi în valoare de 144540 lei.

 În anul 2014, structurile specializate de pază şi protecţie instituţională ale inspectoratului au asigurat protecţia la 32 de obiective.

Totodată, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa a executat misiunea de protecţie, intervenţie şi supravegherii a 104 km conducte  magistrale de transport produse petroliere.

În 2014 au fost executate un număr de 24 misiuni de asigurare a pazei şi protecţiei unor transporturi speciale şi 314 misiuni de asigurare a pazei şi protecţiei unor transporturi de bunuri şi valori.

 În anul 2014, în urma solicitărilor primite de la diferite instituţii, au fost executate peste 450 acţiuni, din care 183 acţiuni în comun cu lucrători din cadrul poliţiei, 18 acţiuni în comun cu lucrători din cadrul Parchetelor, D.I.I.C.O.T., D.N.A., B.C.C.O., D.G.A., 34 acţiuni în sprijinul executorilor judecătoreşti, 10 acţiuni în comun cu lucrători din cadrul Direcţiei regionale Antifraudă Constanţa, 41 acţiuni în comun cu lucrători din cadrul Administraţiei Publice Locale, 43 acţiuni în comun cu lucrători Direcţiei Silvice Constanţa, 15 acţiuni în comun cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu, 86 acţiuni în comun cu lucrători din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă, 23 de acţiuni cu alte instituţii.

În perioada supusă analizei, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa au pus în executare un număr de  3538 mandate de aducere emise de către instanţe sau parchete.

 În anul 2014 jandarmii constănţeni au constatat în timpul executării misiunilor specific un număr de 347 fapte de natură penală, atât independent cât şi în cooperare cu lucrători ai I.P.J. Constanţa, fiind identificaţi 446 făptuitori.

Totodată au fost aplicate un număr de 2136 sancţiuni contravenţionale, valoarea amezilor fiind de 464.600 lei

 Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa a desfăşurat în cursul anului trecut 47 de acţiuni de prevenire şi dialog social în instituţiile de învătământ preuniversitar din localităţile judeţului Constanţa, în cadrul campaniei naţionale de informare “Jandarmeria pe înţelesul tuturor”.

Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa va continua să depună eforturi pentru îmbunătăţirea performanţei operaţionale şi creşterea eficienţei instituţionale, acţionând în direcţia asigurării climatului de ordine şi siguranţă publică, pe de o parte, şi în direcţia consolidării capacităţii instituţionale, pe de altă parte.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.