Ziua de Marţi 13 este considerată de unele persoane superstiţioase o zi cu ghinion, dar nu şi pentru pompieri. Astfel că, ori de câte ori 13 pică într-o zi de marți, pompierii organizează Ziua Informării Preventive.

isuAstfel că, sub sloganul „Preveniţi ghinionul”, având ca logo pisica neagră, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa a organizat o serie de activităţi de informare, la câteva unităţi de învăţământ din municipiul Constanţa.

În cadrul acestor întâlniri, pompierii militari le-au prezentat celor aproximativ 210 de elevi câteva dintre regulile şi măsurile de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă şi le-au fost înmânate fly-ere şi broşuri informative specifice fiecărui tip de risc în parte.

Totodată, pentru ca informaţiile să fie cât mai bine însuşite, reprezentanţii I.S.U. Constanţa au efectuat şi exerciţii de evacuare în caz de cutremur sau incendiu.

***

Activităţile de informare preventivă sunt menite să asigure conştientizarea cetăţenilor privind riscurile la care s-ar expune într-un anumit moment şi într-un anumit loc, precum şi măsurile de protecţie şi comportamentul pe care trebuie să-l adopte în cazul producerii unei situaţii de urgenţă.

 Ghinionul poate fi prevenit! Fiţi prevăzători!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.