Monday, March 1, 2021
Acasă Economie Negocierea contractului colectiv de muncă, primul test pentru Damen. „În Şantierul Mangalia...

Negocierea contractului colectiv de muncă, primul test pentru Damen. „În Şantierul Mangalia sunt cele mai mici salarii din industria navală”

137
0

Reprezentanţii Sindicatului Liber „Navalistul” salută decizia Adunării Generale a Acţionarilor prin care s-a majorat participaţia deţinută de statul român la Şantierul Naval DMHI Mangalia. Totodată, olandezii de la Damen au anunţat că vor concesiona gratuit 2% din acţiuni statului pentru ca acesta să devină majoritar.

Laurenţiu Gobeajă, preşedintele Sindicatului „Navalistul” din cadrul Şantierului Naval Mangalia a declarat pentru „Adevărul” că deciziile luate în AGA de luni, 2 aprilie, au creat „un moment de uşurare în rândul angajaţilor pentru că, în sfârşit, din decembrie şi până acum s-a semnat. Puteam face lucrul acesta în decembrie 2017 şi acum aveam depozitele pline cu tablă şi ne apucam de lucru. Noi aşa considerăm, că a fost o pierdere de timp.

Sindicaliştii speră să obţină o creştere salarială de aproximativ 20% ceea ce ar reprezenta echivalarea salariilor de la Mangalia cu cele pe care le au muncitorii din Şantierul Naval Galaţi, deţinut deja de compania Damen. „Vom negocia cu angajatorul. Se va schimba şi conducerea executivă a societăţii. Trebuie făcută o analiză în detaliu. Majorarea salarială diferă de la anumite tipuri de salariaţi la alţii. Ne preocupă salariile pentru că sunt cele mai mici din industria navală”, spune Laurenţiu Gobeajă.

Citeste mai mult pe adevarul.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.