Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au interceptat în apropierea frontierei de stat un bărbat, cetăţean iranian, care intenţiona să ajungă ilegal într-o ţară din Spaţiul Schengen, folosindu-se de două documente de identitate cu însemnele statului bulgar falsificate.

 În data de 28.03.2015, în jurul orei 21.15, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Ostrov au desfăşurat, în baza unei informaţii, o acţiune de prevenire şi combatere a migraţiei ilegale în zona de competenţă.

Astfel, în apropierea P.T.F. Ostrov, au depistat o persoană de sex masculin, care nu vorbea limba română şi nu îşi justifica prezenţa în zonă.

Bărbatul a fost condus la sediul S.P.F. Ostrov pentru cercetări, iar în urma verificărilor s-a stabilit că acesta este cetăţean iranian, W.J.A,. în vârstă de 23 ani, care a ales să treacă ilegal frontiera de stat, pe jos, venind dinspre R. Bulgaria, cu scopul de a ajunge într-o ţară din Spaţiul Schengen.

Iniţial, bărbatul în cauză a încercat să-şi ascundă adevărata identitate, prezentând la control un paşaport şi o carte de identitate cu însemnele statului bulgar, ambele fiind susceptibile a fi falsificate.

Cetăţeanul iranian a declarat că şi-a procurat de la Sofia cele două documente de identitate cu însemnele statului bulgar, de la persoane necunoscute, cu scopul de a ajunge în Anglia, unde are un frate stabilit cu ceva vreme în urmă.

Poliţiştii de frontieră i-au întocmit cetăţeanului iranian actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunilor de „intrare în ţară prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 262, alin. 1 din Codul Penal, respectiv „fals material în înscrisuri oficiale”, faptă prevăzută şi sancţionată de art 48, alin. 1 raportat la art. 320, alin. 1 Cod Penal.

La finalizarea cercetărilor, migrantul va fi predat autorităţilor de frontieră din R. Bulgaria, conform protocolului existent între cele două state.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.