În ultimele 48 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

 

820 de pachete cu ţigarete de contrabandă, descoperite pe o navă în Portul Constanţa

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit la bordul unei nave sub pavilion Turcia, sosită în Portul Constanţa din direcţia Tunisia, 820 de pachete cu ţigarete netimbrate care nu fuseseră declarate la intrarea în ţară şi erau ascunse în sala maşini.

 În data de 16.06.2015, în intervalul orar 13.15 – 16.15, poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Constanţa au desfăşurat, alături de lucrătorii vamali şi reprezentanţii Căpităniei Zonale Constanţa, controlul amănunţit al unei nave sub pavilion Turcia, sosită în Portul Constanţa din direcţia Tunisia.

În urma controlului de frontieră au fost descoperite ascunse, în sala maşini, 820 de pachete cu ţigarete (16.400 bucăţi) netimbrate mărcile Fast şi Winston care nu fuseseră declarate la intrarea în ţară.

Echipa comună de control a ridicat în vederea confiscării cantitatea de ţigarete, cu o valoare de aproximativ 11.480 lei, iar poliţiştii de frontieră au întocmit în cauză dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 270, alin. 3 din Legea 86/2006.

Poliţiştii de frontieră constănţeni au efectuat controlul însoţiţi de câinele de serviciu Ogeia.

20150616_144900 20150616_144928

 

Transport ilegal de material lemnos oprit la Cernavodă

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în zona de competenţă un cetăţean român care transporta, cu o autoutilitară, cantitatea de 7,44 metri cubi de material lemnos fără documente justificative.

 În data de 15.06.2015, în jurul orei 18.30, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Cernavodă au oprit pentru control, în zona de competenţă, o autoutilitară marca Iveco înmatriculată în România şi condusă de cetăţeanul român P.M., în vârstă de 29 de ani.

În urma controlului a fost descoperită cantitatea de 7,44 metri cubi de material lemnos din specia fag pentru care bărbatul nu a putut prezenta la control documente justificative.

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării întreaga cantitate de material lemnos, evaluată la aproximativ 2.000 lei, care ulterior a fost lăsată în custodia Ocolului Silvic Hârşova, iar bărbatul în cauză, domiciliat pe raza judeţului Vrancea, a fost sancţionat contravenţional cu suma de 2.000 lei conform art. 19, alin. 1 din Legea 171/2010.

DSC07885 DSC07889

 

Şoferi fără permis depistaţi în trafic

 Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în zona de competenţă doi cetăţeni români care conduceau o autoutilitară, respectiv un moped, fără a avea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicul.

  • În data de 15.06.2015, în jurul orei 20.00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Cernavodă au oprit pentru control, în zona de competenţă, o autoutilitară marca Ford condusă de cetăţeanul român S.A. de 32 ani.

Verificările au stabilit faptul că bărbatul aflat la volan nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicul.

• În aceeaşi zi, o oră mai devreme, în zona de competenţă a S.P.F. Cernavodă a fost identificat cetăţeanul român B.I. de 29 ani care conducea un moped marca Yiben fără a deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicul.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră au întocmit lucrări penale pentru săvârşirea infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană ce nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicul”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 335, alin. 1 din Codul Penal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.