Adunarea Acționarilor de la Șantierul Naval Damen Shipyards Mangalia a respins planul companiei de a concedia colectiv aproape 100 de salariați, de a reloca alți circa 50 și de a externaliza unele activități. Votul decisiv „împotrivă” al acționarului majoritar, compania de stat Șantierul Naval 2 Mai SA din portofoliul Ministerului Economiei, care deține 51% din capitalul șantierului, este decisiv.

Acționarul minoritar olandez Damen Holding BV (49%), care exercită însă controlul operațional asupra companiei, conform înțelegerii din 2018, de la ieșirea din acționariat a coreenilor de la Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering, a votat în favoarea concedierii colective.

Planul respins de stat prevedea disponibilizarea prin concediere colectivă a 96 de salariați, în linie cu evoluția portofoliului de comenzi de nave al Damen Shipyards Mangalia, relocarea altor 48 de angajați, ca urmare a reducerii activității societății, precum și externalizarea activităților electrice, de tâmplărie, de vopsire și de montaj de schele, prin transfer de întreprindere către firme specializate.

Inițial se avea în vederea concedierea a 228 de salariați, număr redus ulterior, după negocieri cu sindicatele, la 108, după aceea la 96 și în cele din urmă la zero, cel puțin deocamdată.

Potrivit celor mai recente date publice disponibile, Damen Shipyards Mangalia a terminat anul 2020 cu pierderi de peste 108 milioane lei, la venituri de 407 milioane lei (din care cifră de afaceri doar 88,5 milioane lei) și cu un număr mediu de circa 2.100 de salariați. […]

Citește mai mult pe profit.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.