Asociația Umanitară Iulia Andreea Movilă (AUIAM) a devenit duminica, 3 septembrie 2017,  gazdă pentru 53 de copilași și 6 educatori de la DGASPC din Piatra Neamț. Oameni cu suflet mare au ajutat în a le face șederea musafirilor mai frumoasă și mai plăcută.
În prima zi, voluntarii asociației i-au însoțit la Delfinariu Constanța, iar a doua zi au mers la  Herghelia de la Mangalia unde au fost primiți cu căldură și mult profesionalism. Au aflat multe informatii despre herghelie si despre caii  Pur Sânge Arab.

În cea de a treia zi, copiii  şi-au propus să îşi dezvolte cultura generală și au mers in vizită la Muzeul de Arheologie Callatis Mangalia, unde au aflat că muzeul a fost construit pe un mormânt, au văzut evoluția comunităților umane din perioada neolitică, greacă, romană și româno-bizantină. Curiozitatea copiilor a fost una magică, au savurat fiecare moment în care ghizii le povesteau despre fiecare artefact.

Reprezentantii asociatiei au transmis multumiri si felicitari celor care s-au implicat in derularea acestui eveniment special din viata celor 53 de copii: “Mulțumim, Ana Nechifor, Silvia Lambru și M.Sârbu! Cu donațiile de la voi, au fost achitate intrările la Delfinariu. Mulțumim Leila ție și prietenilor tăi pentru gustările copilașilor. Mulțumim, conducerii Hergheliei, pentru primirea călduroasă și domnului Nicu Iofciu, pentru răbdarea cu care a răspuns copiilor la intrebări.
Mulțumim celor de la Muzeul de Arheologie Mangalia și anume: doamnele Tatiana Odobescu, Erimia Marcela cât și domnului Laurențiu Radu. Mulțumim tuturor donatorilor și voluntarilor fără voi nu am fi putut reuși ce ne-am propus.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.