APEL UMANITAR: La doar 15 ani, Diana are nevoie de noi pentru a supravieţui. Clubul Interact Mangalia se implică în strângerea de fonduri pentru tratament

0
1226

Diana este un copil care iubește viața și trăiește frumos. A crescut pe terenul de tenis și a câștigat numeroase competiții. Iubește tenisul, dar pandemia și examenul de Evaluare Națională au făcut-o să întrerupă antrenamentele pentru o perioadă de timp. În timpul antrenamentului sportiv pentru admiterea la Liceul Militar, Diana a observat că are o problemă cu piciorul, așa că părinții ei au dus-o la medic crezând că nu e nimic grav în asta.

În urma investigațiilor de RMN, TOMOGRAF, RMN și scintigrafie, făcute la mai multe clinici, Diana a primit un diagnostic teribil: rabdomiosarcom alveolar, o tumoare malignă agresivă, care apare la copii și adolescenți.

După cum vă puteți imagina, părinții sunt devastați. Și se străduiesc din greu să găsească calea spre vindecare. Vă mărturisesc că și eu sunt șocat. Dar nu doar prin diagnostic, ci și prin atitudinea Dianei. Cum poate un copil să păstreze același zâmbet când o boală atât de grea îi trage piciorul? Acest copil are o convingere supraomenească că va trăi ziua în care se va întoarce la antrenament.

În prezent, Diana, împreună cu mama ei, sunt internate la Spitalul Marie Curie, secția de oncologie, unde a trecut deja prin primul curs de chimioterapie după care a simțit că puterile o părăsesc, dar a îndurat tot chinul cu stoicism și recunoștință. E atât de curajoasă! La fel și mama ei care are grijă de ea și nu o lasă niciodată singură!

În momentele în care starea de rău îi permite, Diana scrie într-un caiet, din care mama, plânsă, citește: „Aseară am visat fluturi, roiuri de fluturi, colorați și veseli; se ridicau în rotocărbuni, apoi se așezau din nou. Unul, jos, cu aripa lipicioasă, urmărește resemnat jocul celorlalți.

Sunt eu? Fluturele care nu mai zboară? Nu pot fi eu, nu pot să mă opresc să zbor așa, dintr-o dată, cu un diagnostic nemilos! Am doar 15 ani, trebuie să zbor, nu-mi lua aripile și speranțele!

Am vise, am planuri, am meciuri de tenis, vreau să mă îndrăgostesc… Nu pot să cer prea mult, vreau doar ce am avut înainte, ce-și dorește o adolescentă de vârsta mea, să zboare.

Vreau ca mama să râdă din nou, să nu-mi zâmbească printre lacrimi, vreau ca tatăl meu să nu se mai simtă neputincios și ca fratele meu să-și împlinească pofta de viață.

Știu că există minuni și că sunt oameni buni care le fac. Va rog ajutati-ma sa-mi recapat sanatatea care are un pret atat de mare…

Știu că viața este neprețuită, este un dar minunat care este acum în mâinile tale, ale tuturor oamenilor buni!

Și mai știu ceva… că Moș Crăciun există!

Cred că singura suferință mai grea decât cancerul este să fii mamă și să ai grijă de patul copilului tău. Suferința că-ți vezi copilul în suferință. Fără să poți lua acea suferință asupra ta cu totul…

Diana, însă, continuă să zâmbească. Și este adesea cu minte antrenament. Diana m-a învățat că nimeni pe lumea asta nu suportă boala mai frumos decât un copil senin. De aceea vreau să ajut acest copil senin. De aceea vă scriu.

Pentru că la noi, din păcate, șansele de vindecare sunt mici, medicii recomandă ca operația să se facă în străinătate. Părinții Dianei au trimis dosare la mai multe clinici din Europa, iar răspunsul favorabil a venit din Franța, de la spitalul Gustave Roussy, unde se poate trata acest tip de cancer. Dar costurile depășesc orice putere de imaginație, ajungând la 260.222 €.

Însă părinții Dianei nu se lasă descurajați și sunt gata să sacrifice tot ce au pentru sănătatea copilului lor. Deja au scos la vânzare toate bunurile, inclusiv casa în care locuiesc și mica fermă de care au îngrijit ani de zile, lucrând pământul și crescând animale. Dar suma depășește cu mult posibilitățile financiare de care dispun.

Clubul Interact Mangalia se implică în strângerea de fonduri pentru tratamentul Dianei, organizând evenimentul ”Midnight Fantasy” , sămbătă, 7 mai, începând cu ora 21.00, la Club Vision.

3…2…1… Dăm startul noului eveniment marca Interact Mangalia, dar de această dată ni se vor alătura noii noștri prieteni din ASFE București. Vă așteptam în număr cât mai mare pe data de 7 mai să petrecem împreuna la Club Vision, începând cu ora 21:00.

Atmosfera va fi întreținută de Marko Glass și dj Keloo, care luptă împreuna cu noi pentru Diana Iordache, o fată de 15 ani care suferă de cancer osos si are nevoie de ajutorul tuturor.

Pentru rezervări mese și brățări, sunați la numărul de pe afis. Numărul de mese este limitat, așa că grăbiți-vă!”, este mesajul postat pe pagina de facebook.

Cei ce vor să contribuie la salvarea vieții Dianei, pot să ajute cu o sumă oricât de mică, în conturile:

RO62BTRLRONCRT00W8472802 cont lei

RO74BTRLEURCRT00W8472801 cont euro

Beneficiar IORDACHE MARIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.