O tânără din comuna Cumpăna are nevoie de noi pentru a-i putea ține piept bolii de care suferă. Lisiana Gabriela Angheluță, de doar 23 de ani, cu visuri mărețe a învins în 2019 cancerul, după ce în 2016 a fost diagnosticată cu carcinom hepatocelular fibrolamentar.

În tot această perioadă a luptat cu greu pentru a supraviețui pentru că boala se manifesta foarte agresiv, fiind internată la Insitutul Clinic Fundeni pentru a-și urma tratamentul.

Cu toate acestea, au apărut și mai multe complicații, metastaze la plămâni și în zona infracarinară fiind nevoită să se opereze din nou, extirpându-i ovarele, uterul și o parte din colon, tumorile din abdomen și pelvis.

Totul părea că merge bine, Lisiana se recuperase, însă în luna ianuarie a anului curent cancerul a recidivat, de data aceasta mult mai grav, nu mai putea urina, fiindu-i implantat un stent uretral.

Cert este că tratamentul de care are nevoie o dată la trei luni (ce constă în kit-uri de nefrostomă: tub, analize, pungi urinare, pastile) este extrem de costisitor, de aceea are mare nevoie de ajutorul tuturor.

Mai jos este atașată povestea parcursului medical prin care a trecut tânăra Lisiana.

”Bună, mă numesc Angheluță Lisiana, și în luna martie 2016 am fost diagnosticată cu carcinom hepatocelular fibrolamelar, un tip ce cancer foarte agresiv, am fost operată în 2016, mi-au extirpat rinichiul drept și lobul ficatului la Institutul Clinic Fundeni, iar după aceea am urmat timp de 9 luni chimioterapie la IOCN în Cluj, dar datorită stării deteriorate și a bolii care tot progresa m-am transferat la Institutul Clinic Fundeni, unde timp de aproximativ 2 ani am făcut fel de fel de cure de chimioterapie, plus alte complicații la plămâni precum pneumotoraxul, și bronhospasme. După aproximativ 2 ani comisia oncologică a decis să mă opereze din nou, pentru că făcusem carcinomatoză peritoneală cu metastaze la plămâni și în zona infracarinară, și m-au operat în aprilie 2019, unde mi-au extirpat ovarele, uterul, o parte din colon, tumorile din abdomen și pelvis. După aceea am fost stabilă, m-am recuperat după operație.

Coșmarul a apărut din nou în ianuarie când am aflat că mi-a recidivat din nou, mult mai grav, iar șansele de vindecare fiind minime. În luna mai am ajuns în terapie intensivă, aproape în comă, unde mi s-a pus sange și un stent uretral, pentru că nu mai puteam urina. Totul a fost ok, am fost stabilă cât de cât până în vară, în luna august când nu am mai putut urina deloc, și vestea cruntă nu a încetat să apară, îmi cedase rinichiul și am avut de ales între a îmi pune un tub de nefrostomă (un tub direct în rinichi prin care urinez) și de a rămâne așa, până când mi se impraștiau toxinele în tot corpul. Acum o dată la 3 luni trebuie să îmi înlocuiască acest tub, în spital privat, deoarce statul nu asigură aceste kit-uri de nefrostomă, și doar intervenția este 1800 de lei, plus analize, pungi urinare de picior și cu tub lung pentru noapte, care costă, iar aceste costuri au devenit foarte mari, cărora le fac față cu greu. Nu am cerut până acum ajutorul, dar sunt nevoită să o fac, nu știu o sumă exactă, știu doar că am nevoie de aceste intervenții o dată la 3 luni, de pungi zilnic, pastile, analize o data la 2-3 săptămâni. În curând o să mă internez pentru a începe o nouă cură de chimioterapie. Vă mulțumesc din suflet pentru că îmi sunteți alături.

Acesta este contul meu:

Cont RON: RO62 INGB 0000 9999 0995 7815

Cont EUR: RO53INGB0000999910814099

Titular : Angheluță Lisiana Gabriela”, este mesajul Lisianei.

sursa: focuspress.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.