Anuntul Guvernului: NU se mai dau cei 500 euro pentru fiecare copil! Legea va fi modificata anul acesta.

0
78

Poate va amintiti, iar daca nu stiti va spunem noi, ca de aproximativ 6 ani Guvernul Romaniei ar trebui sa dea cate 500 de euro fiecarui copil nou nascut din Romania. Acest lucru este prevazut in Legea Educatiei, la articolul 356, insa niciun Guvern nu a respectat pana acum prevederea din lege. Tocmai de aceea, noul Ministru al Educatiei a anuntat ca la modificarea Legii Educatiei va scoate aceasta prevedere si o va inlocui cu o scutire de impozit.

Daniel Funeriu, fostul ministru al Educatiei, promova in 2011 introducerea on Legea Educatiei a articolului 356, care, la punctul 1, spune asa:

 Art 356
“(1) Statul sprijina dreptul la invatare pe tot parcursul vietii prin acordarea sumei reprezentand echivalentul in lei a 500 euro, calculat la cursul de schimb leu/euro comunicat de Banca Nationala a Romaniei si valabil la data platii, fiecarui copil cetatean roman, la nasterea acestuia. Suma este acordata in scop educational in beneficiul titularului, din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale.”
Niciun Guvern nu a respectat insa aceasta lege, iar guvernul Grindeanu a procedat la fel, emitand ordonanta 9 care a amanat articolul pana la 1 ianuarie 2018.
Mai multe informatii AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.