Marți, 20 februarie 2024, a fost o zi plină de emoție și cultură la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” din Constanța, care a găzduit un eveniment editorial deosebit. Poeta Ecaterina Marga a revenit în atenția iubitorilor de poezie cu cel de-al optulea său volum de versuri, intitulat sugestiv „Îndreptățitele cuvinte”, apărut la Editura Ex Ponto Constanța.

Evenimentul a fost onorat de prezența unor personalități marcante ale mediului cultural constanțean. Managerul Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman”, prof. univ. dr. habil. Angelo Mitchievici, a fost cel care a deschis ceremonia de prezentare a volumului.

De asemenea, au fost invitați să vorbească despre noul volum poeta Emilia Dabu, membră a Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Dobrogea și președinte al Clubului Artelor „Solteris’’ Mangalia, și doctor în filologie Nastasia Savin, profesor de limba și literatura română.

Evenimentul a fost încheiat cu lectura a două poezii din volumul “Îndreptățitele cuvinte” de către Claudia Galeriu, oferind astfel celor prezenți o incursiune directă în universul poetic al Ecaterinei Marga.

Publicul prezent a avut ocazia să interacționeze cu autoarea, să obțină autografe și să discute despre inspirațiile din spatele versurilor. Atmosfera a fost una caldă și plină de entuziasm, reflectând aprecierea pentru contribuția artistică a Ecaterinei Marga în lumea literară.

Ecaterina Marga s-a născut la 23 octombrie 1948, în localitatea Luciu, din Ialomița, în numeroasa familie a Mariei și a lui Radu Dinescu, având încă trei surori și patru frați. Adoptată la vârsta de 5 ani, ,,peregrinează’’ împreună cu mama adoptivă astfel încât, după ce începe școala primară, la Giurgeni, va continua la Ionești pentru scurt timp, apoi la Rubla (în fosta regiune Galați), unde tatălui adoptiv, Bucur Brașoveanu, i se stabilește domiciliul obligatoriu, după eliberarea dintr-o închisoare și până la arestarea următoare tot ca deținut politic.

După cei patru ani petrecuți la Rubla, încheie școala primară la Giurgeni. După absolvirea Liceului ,,Ioan Cotovu’’ din Hârșova, urmează Facultatea de Pediatrie, la București. În perioada studenției frecventează cenacluri literare și scrie la reviste literare studențești.

După absolvirea facultății, se dedică profesiei de medic pediatru, în Dobrogea (perioada 1973 – 2023).

Este căsătorită și are doi copii, Ioana-Eveline, profesoară, stabilită în Franța și Radu-Costin, antrenor de triatlon.

 A debutat în anul 2019, cu volumul de poezii ,,Maria, mon amour’’, la editura Callas Print, Mangalia. Ulterior, a mai publicat: ,,Într-o seară la Rubla’’, Ex Ponto, 2020; Volumele de sonete (1,2 și 3) ,,Prea tânărului Will’’, Ex Ponto, 2020 – 2021; Cărți de poezie pentru copii: ,,Lumea culorilor’’ și ,,De luni până duminică’’, Ex Ponto, 2022.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.