Zeci de elevi din unitățile de învățământ din Mangalia, membri ai Ligii Navale Române, cadre militare și locuitori ai municipiului au participat vineri, 17 mai 2024, la evenimentul care a marcat împlinirea a 20 de ani de la reînființarea Muzeului Marinei Române, filiala Mangalia.

Deschiderea oficială a evenimentului a fost realizată de cam. fl. (r) Victor Gîdiuță, președintele Ligii Navale Române – Filiala Mangalia, care a subliniat importanța acestui moment pentru comunitatea locală și pentru conservarea patrimoniului maritim românesc.

Comandorul (r) Eugen Bulboacă, cel care, în urmă cu 20 de ani, a avut un rol crucial în reînființarea Muzeului Marinei în Mangalia, a împărtășit cu participanții povești și experiențe din timpul acestui proces, oferind o perspectivă personală și emoționantă asupra eforturilor depuse pentru revitalizarea muzeului.

Un moment deosebit a fost expoziția de pictură a artistului marin Karl-Robert Perko, care a prezentat o parte din lucrările sale, mărturii ale rolului jucat de marină la Mangalia.

În cadrul evenimentului, au fost acordate diplome de merit participanților la festivitate. Profesorul Emil-Corneliu Ninu, președintele Subfilialei Mangalia a Asociației Naționale Cultul Eroilor ”Regina Maria” și a Asociației Cultul Eroilor Mangalia, a înmânat diplome de excelență comandorului fl. (r) Victor Gîdiuță și comandorului (r) Eugen Bulboacă.

Un moment emoționant a fost oferit de Anghel Georgian, care a donat muzeului și comandorului (r) Eugen Bulboacă albumul „Mărțișoarele Flotei Naționale Române 1913”, un gest simbolic ce a subliniat importanța păstrării memoriei și tradițiilor navale.

Evenimentul a fost un prilej de celebrare a moștenirii maritime, de educare a tinerelor generații și de consolidare a legăturilor dintre comunitatea locală și valorile istorice ale marinei române.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.