Duminică, 26 mai 2024, ora 15:00, Clubul de Artă și Cultură „Solteris”, care își desfășoară activitatea în cadrul Cercului Militar Mangalia, va găzdui o nouă expoziție de pictură, intitulată „Sunt Violet”, a doamnei doctor Corina Vicolov, pictor de o profundă sensibilitate și frumusețe.

Lucrările distinsei artiste au fost recunoscute și apreciate atât în țară, cât și în străinătate pentru originalitatea lor. Ideile promovate în creațiile sale, care explorează fascinația timpului anotimpurilor, istoria locurilor și culorile vibrante, au captivat atât publicul cât și criticii de artă. Grafica sa spirituală și poezia dincolo de tematica tablourilor aduc o dimensiune suplimentară operei sale, transformând fiecare lucrare într-o experiență artistică complexă și captivantă.

Prezența tablourilor sale în colecții particulare din diverse țări, precum Spania, Olanda, Bulgaria, Turcia și Italia, subliniază talentul și originalitatea artistei, consolidându-i reputația în rândul iubitorilor de artă.

Artista dr. Corina Vicolov, membră a Clubului Artelor ”Solteris” și a Asociației Artiști Dobrogeni din Constanța, înclusă în albume de cultură și artă, în antologii de cultură și artă, implicată în proiecte culturale, ne va bucura sufletele, iată, cu o expoziție luminoasă ”Sunt Violet”,  culoarea care în ultima vreme îi mângâie spiritul.

Expoziția va fi onorată de prezența unor personalități de marcă din domeniul artei, literaturii și culturii, care vor aduce o contribuție valoroasă la eveniment prin expertiza și pasiunea lor pentru artă. Printre invitați se numără:

 • Doamna Tatiana Odobescu – Critic de artă de excelență, om apreciat la nivel național și internațional, doctor în istorie;
 • Domnul lector universitar Enache Tușa – Specialist în domeniul artei, om de televiziune cu o vastă expertiză în istoria artei;
 • Ing. Ionel Rugea – Om de cultură, director Mangalia.TV, membru al Uniunii Jurnaliștilor Profesioniști din România;
 • Emilia Dabu – Poetă, membră a Uniunii Scriitorilor din România, președinta Clubului de Artă și Cultură ”Solteris”;
 • Ovidiu Dunăreanu – Scriitor, director al editurii Ex-Ponto, redactor șef al revistei literare ExPonto, membru al Uniunii Scriitorilor din România;
 • Dora Alina Romanescu – Romancieră, membră a Uniunii Scriitorilor din România;
 • Emil Corneliu Ninu – Profesor, scriitor, membru al Uniunii Jurnaliștilor din România și al Ligii Scriitorilor Dobrogeni;
 • Ramona Opriș – Poetă;
 • Aspasia Pocitan – Poetă;
 • Adina Lozinschi – Prozatoare și pianistă, care va susține un microrecital de pian în cadrul evenimentului;
 • Colegii pictori: Marieana Oleniuc, Silvia Carmen Cîntea și Niculae Găgeanu, alături de doamna doctor Corina Vicolov, vor împărtăși cu publicul pasiunea lor pentru arta picturii.

De asemenea, din creația poetică a doamnei dr. Corina Vicolov vor recita Silvia Carmen Cîntea, Ramona Opriș, Aspazia Pocitan, Adina Lozinschi și Ionel Rugea, oferind astfel o incursiune în universul poetic al artistei.

Invitați surpriză alături de iubitorii de cultură și artă ai Mangaliei, care vor participa la eveniment, vor face clipa mai frumoasă, tuturor sufletelor îndrăgostite de lumină evoluției spirituale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.