Marți, 22 august 2023, Garnizoana Mangalia, în colaborare cu Asociaţia Naţională Cultul Eroilor “Regina Maria” filiala Mangalia, a organizat un ceremonial de depunere coroane de flori în Piața Republicii din Mangalia. Acest eveniment a marcat scurgerea a 97 de ani de la reînhumarea în Cimitirul “Mircea cel Bătrân”, din comuna Mircea Vodă, a celor 1.700 de militari deshumati din localitatile plasei Mangalia.

”Mangalia comemorează, la această dată, exhumarea, pe 22 august 1926, a circa 1.700 oseminte aparţinând Eroilor din plasa Mangalia și reînhumarea acestora în cimitirul „Mircea-Vodă”, completând, astfel, celelalte alte mii de rămășițe pământești din plasele constănțene Constanța, Cernavodă, Cobadin, Medgidia, oseminte sfinte ale celor care și-au adus suprema jertfă pe câmpurile de luptă.

Eroii poporului român, cu nume cunoscute, dar, mai ales, necunoscute, au pus interesele comunităţii sau ale naţiei mai presus de interesele proprii.

Astfel, prin acţiunile întreprinse în situaţiile istorice dificile ale acelor vremuri au contribuit la continuitatea noastră ca naţie pe aceste plaiuri binecuvântate de Dumnezeu.

Suntem datori şi onoraţi, în acelaşi timp, să îi omagiem pe cei care s-au dovedit a fi bravi apărători ai neamului românesc şi ai interesului naţional, pentru care au adus jertfa propriilor vieţi.

Fie ca cele mai bune gânduri să ne îndrume spre realizarea binelui comun în ţara noastră!

Aşa să ne ajuteDumnezeu!”, a precizat comandorul Mihai Dănilă, comandantul Garnizoanei Mangalia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.