Victor Ponta, oficial plagiator. A pierdut procesul cu Ministerul Educaţiei

0
39
Victor Ponta

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins recursul înaintat de fostul premier Victor Ponta în procesul împotriva Ministerului Educației împotriva deciziei CNATDCU care a stabilit că teza sa de doctorat este plagiată.

Prin urmare, decizia de retragere a titlului de doctor în drept pe motiv de plagiat va fi pusă în aplicare în mod irevocabil.

Victor Ponta a pierdut definitiv și irevocabil la Înalta Curte de Casație și Justiție procesul cu Ministerul Educației pentru anularea ordinului de ministru prin care i-a fost retras titlul de doctor în anul 2016. Prin decizia asta, Victor Ponta este în mod definitiv și irevocabil plagiator. 8 ani a durat, cu totul, din momentul în care au apărut informațiile despre plagiatul lui în Revista Nature și până ieri, când Înalta Curte de Casație și Justiție i-a respins lui Ponta recursul. 8 ani pentru a confirma evidența: Victor Ponta este plagiator, iar titlul de doctor i-a fost retras în mod corect de către CNATDCU în 2016“, a anunțat jurnalista Emilia Șercan.

Informația a fost confirmată și de ministrul Educației, Monica Anisie.

„Voi pune în aplicare decizia ICCJ. (…) În sfârșit, se face dreptate! Sper ca această decizie să fie un mesaj clar pentru cei care au vrut să plagieze: acest lucru se pedepsește. Să fie descurajați”, a declarat Anisie, pentru Edupedu.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.