La data de 11 octombrie, în jurul orei 17:20, agenți din cadrul Poliției Municipiului Mangalia au încercat să oprească un autoturism care circula pe DN 39 cu o viteză de 155 km/h pe un tronson de drum unde limita legală era de 100 km/h. Conducătorul auto, un tânăr de 20 de ani, nu a acordat atenție semnalului polițiștilor și a continuat deplasarea sa, forțând astfel autoritățile să inițieze o urmărire în trafic.

Polițiștii au pornit în urmărirea vehiculului, folosind semnale acustice și luminoase pentru a-l opri în siguranță. După o scurtă urmărire, șoferul a fost interceptat și oprit de forțele de ordine.

Cu ocazia controlului ulterior, s-a decis efectuarea unui test cu aparatul drugtest pentru a verifica posibila prezență a substanțelor psihoactive în organismul conducătorului auto. Rezultatele testului au indicat indicii cu privire la consumul unor astfel de substanțe.

Este important de menționat că rezultatele acestui test nu pot fi folosite ca probă într-un dosar penal. Ca urmare, conducătorul auto a fost condus la o unitate medicală pentru a i se recolta probe biologice, care vor fi analizate pentru a se stabili cu exactitate dacă a consumat sau nu substanțe interzise.

În urma acestor evenimente, un dosar de cercetare penală a fost deschis pentru a investiga cazul în profunzime și a stabili eventualele acuzații care vor fi aduse șoferului în cauză.

IPJ Constanța a transmis că ancheta este în desfășurare, iar conducătorul auto va răspunde în fața legii pentru faptele sale, dacă se va confirma consumul de substanțe psihoactive în urma analizei probelor biologice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.