Un hacker român a furat criptomonede în valoare de 620 de mii de dolari, de la o companie din Insulele Cayman. Societatea păgubită ocupă locul șapte la nivel mondial în topul operatorilor de monede digitale

0
496

Potrivit DIICOT Iași, în perioada 28-31 ianuarie 2021, o societate comercială din insulele Cayman, al șaptelea operator de criptomonede la nivel mondial, a fost victima unei infracțiuni de fraudă informatică. Hackerul a obținut acces total în sistemul informatic al societății respective prin codul API.

”Fondurile au fost transferate succesiv în mai multe adrese și portofele virtuale de criptomonede, în vederea ascunderii identității persoanei din spatele atacului, fiind astfel sustrase criptomonede în valoare totală de 620.000 de dolari.
Ulterior, criptomonedele au fost virate către mai multe adrese virtuale și direcționate către diferiți comercianți de monede virtuale, în vederea valorificării”, precizează DIICOT.

Pentru a nu fi descoperit, bărbatul retrăgea sume mai mici de 10.000 de lei ca să nu fie nevoit să prezinte un document de identitate.

În urma perchezițiilor domiciliare, polițiștii au ridicat 7 telefoane mobile, 3 laptopuri, 5 stick-uri de memorie și 2 portofele electronice și suma de 10.800 lei. De asemenea a fost recuperată și suma de 40.000 lei, aflată în contul unuia dintre exchangerii de bitcoin.

sursa: biziday.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.