Purtarea măștii de protecție cu scopul prevenirii răspândirii noului coronavirus a devenit o practică foarte comună la nivel global, dar mulți continuă să refuze, chiar dacă sunt în locuri publice.

Folosind un algoritm avansat de recunoaștere facială, turcii au găsit cel mai creativ mod de a te motiva să o porți. Nu este vorba de o amendă trimisă acasă, de parcă te-a prins radarul pe șosea. În schimb, sistemul detectează dacă cineva nu poartă mască și suprapune pe fața celui care este orientat către cameră un reproducere 3D a virusului, la fel ca un filtru de Facebook sau Snapchat.

Murat Zorluoğlu, primarul orașului Trabzon, a spus că este o modalitate eficientă de a folosi inteligența artificială pentru a crește conștientizarea cu privire la pandemie. Deloc șocant, mulți au folosit tehnologia ca o sursă de umor. Și-au făcut un selfie sau au profitat de mecanism pentru a-l folosi ca oglindă.

Dincolo de faptul că unii sunt amuzați de tehnologia avansată, Turcia obligă cetățenii să poarte mască în permanență, pe stradă sau în interior, în toate spațiile publice. Oricine este prins fără mască de protecție este automat amendat cu 900 de lire turcești, echivalentul a aproximativ 463 de lei. Va fi interesant de văzut ce soluții creative vor mai adopta autoritățile pentru a stimula spiritul civic.

sursa: playtech.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.