Trei bărbaţi afgani descoperiţi ascunşi într-un autocamion, în P.T.F. Negru Vodă

0
64

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi omologii lor bulgari au descoperit în P.T.F. Negru Vodă trei afganicetăţeni afgani care intenţionau să intre ilegal în România, ascunşi într-un autocamion condus de un cetăţean român.

 În data de 29.05.2015, în jurul orei 16.30, în P.T.F. Negru Vodă s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul român O. VASILE, în vârstă de 57 de ani, domiciliat în Bucureşti, care conducea un autocamion marca Mercedes, înmatriculat în Federaţia Rusă.

În urma controlului efectuat în comun de poliţiştii de frontieră români şi bulgari au fost descoperite ascunse în autocamion, printre baloţii cu textile transportaţi, trei persoane de sex masculin.

Verificările au stabilit că cei trei bărbaţi sunt cetăţeni afgani, cu vârste între 20 şi 25 de ani, care intenţionau să intre ilegal în România, cu scopul de a ajunge într-o ţară din Spaţiul Schengen.

Cei trei cetăţeni afgani au declarat faptul că s-au urcat în autocamion pe teritoriul Turciei, după ce au tăiat prelata compartimentului marfă.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno – bulgar, migranţii afgani, şoferul şi mijlocul de transport au fost predaţi autorităţilor de frontieră bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.