Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrătorii vamali, au descoperit într-un container sosit în Portul Constanţa Sud Agigea din China, peste 800 bucăţi parbrize şi lunete auto, produse susceptibile a fi contrafăcute, în valoare aproximativă de 415.000 lei, dacă ar fi fost originale.

 În data de 13.02.2017, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă,  împreună cu lucrătorii vamali, au efectuat un controlul amănunţit asupra unui container sosit din China, pentru o societate comercială cu sediul în Bucureşti. Administratorul societăţii comerciale în cauză este un cetăţean chinez, în vârstă de 44 de ani, cu domiciliul în municipiul Bucureşti.

În urma controlului au fost descoperite 840 bucăţi pabrize şi lunete auto, care purtau însemnele unor mărci cunoscute, produsele fiind susceptibile a fi contrafăcute.

Bunurile în cauză, în valoare aproximativă de 415.000 lei, dacă ar fi fost originale, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 privind Codul Vamal al României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.