Studiu. Cercetătorii de la MIT au descoperit că coronavirusul este sensibil la vibrațiile ultrasunetelor

0
426

Un nou studiu realizat de cercetătorii din cadrul Departamentului de Inginerie Mecanică al MIT sugerează că coronavirusul poate fi vulnerabil la vibrațiile ultrasunetelor, în cadrul frecvențelor utilizate în imagistica de diagnostic medical, așa cum sunt ecografiile sau scanările RMN, precizează biziday.ro.

Date tehnice

Prin simulări pe computer, echipa a modelat răspunsul mecanic al virusului la vibrații pe o gamă de frecvențe cu ultrasunete. A descoperit că vibrațiile între 25 și 100 megahertz afectează învelișul organic al virusului iar țepii (proteina Spike) au început să se dezintegreze și să se rupă, imediat (într-o fracțiune de milisecundă de expunere). Acest efect a fost observat în simulări ale virusului în aer și în apă.

Când cercetătorii au expus virusul la ultrasunete de 100 MHz, vibrațiile naturale au fost inițial nedetectabile. Dar, într-o fracțiune de milisecundă, vibrațiile externe, rezonante cu frecvența oscilațiilor naturale ale virusului, au făcut ca învelișul și vârfurile să se îndoaie spre interior. Pe măsură ce cercetătorii au mărit amplitudinea sau intensitatea vibrațiilor, cochilia organică a acestuia s-ar putea fractura, datorită rezonanței. Este același fenomen prin care cântăreții de operă pot sparge un pahar, dacă reușesc să emită sunete la tonalitatea și volumul potrivite. La frecvențe mai mici de 25 MHz și 50 MHz, virusul s-a îndoit și s-a fracturat și mai repede, atât în ​​medii simulate de aer, cât și într-un mediu acvatic cu o densitate similară fluidelor din corp uman.

Studiul poate fi consultat integral aici

Citește mai mult pe biziday.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.