Deputatul PMP Constanța, Robert-Nicolae Turcescu, în cadrul interpelării de ieri și a declarației politice susținute astăzi la tribuna Parlamentului, i-a solicitat directorului Serviciului Român de Informaţii, Eduard Raul Hellvig, comunicarea numărului și numelor tuturor absolvenților Academiei Naţionale de Informaţii “Mihai Viteazul” care au obţinut, în ultimii 10 ani, diploma de licenţă, master, doctorat sau cursuri postuniversitare (colegiu) .
Solicitarea vine ca urmare a declarației fostului ministru Eugen Teodorovici, care a afirmat, în cadrul unei emisiuni televizate, că a primit o diplomă de la Academia Naţională de Informaţii, fără măcar să treacă pe acolo.
Robert Turcescu: ”Instituţia s-a autosesizat şi a demarat o anchetă internă, însă dezvăluirea lui Teodorovici e doar una din cine ştie câte asemenea cazuri. Cu siguranţă vă amintiţi că şi Nicolae Sergiu Ciobanu, inculpat în dosarul decontărilor fictive de servicii medicale în care sunt implicaţi şefi din CNAS şi CASMB, îi spunea reprezentantei unei firme, potrivit unor stenograme, să facă nişte cursuri la Academia Naţională de Informaţii, deoarece prezenţa nu este obligatorie, însă absolvirea unor astfel de cursuri e o bună ocazie de a se împrieteni cu politicieni influenţi.
Constatăm deci că instituţia de învăţământ a Serviciului Român de Informaţii are, în acest moment, mari probleme de credibilitate, care trebuie rezolvate de urgenţă. Este incredibil că o astfel de instituţie este folosită strict ca pepinieră pentru pile şi relaţii, iar diplomele ei sunt acordate pe nimic.
E timpul să punem lucrurile la punct şi aceste instituţii de învăţământ să îşi recâştige credibilitatea, renumele şi profesionalismul”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.