Traian Ogâgău, primarul din Sângeorz-Băi, proaspăt reales după apariția în spațiul public a filmărilor în care își abuza și umilea fiica de 14 ani, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Cluj într-un dosar în care a fost trimis în judecată pentru că a refuzat să sufle în etilotest, precum și prelevarea de mostre biologice. Potrivit legii statutului aleșilor locali, primarii condamnați definitiv își pierd mandatul, indiferent de modalitatea de executare a pedepsei.

Imaginile ce au apărut pe internet, în care bărbatul o obligă pe fiica sa să stea în genunchi, dezbrăcată de la brâu în sus și o umilește, au fost filmate chiar de către el.

Ordinul de încetare înainte de termen a mandatului primarului din orașul Sângeorz-Băi a fost semnat miercuri, de către prefectul judeţului Bistriţa-Năsăud, Stelian Dolha. Acesta a fost semnat „ca urmare a condamnării prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă la o pedeapsă privativă de libertate cu suspendarea executării pedepsei”, precizează un comunicat al Prefecturii Bistriţa-Năsăud.

Reprezentanţii instituţiei au precizat că este vorba despre încetarea mandatului pentru care Ogâgău a fost ales în 2016, întrucât Judecătoria Năsăud nu a validat încă mandatul pentru care Traian Ogâgău a fost reales la 27 septembrie 2020, menționează news.ro

Dosarul în care a fost condamnat Traian Ogâgău a fost deschis în 2016, când primarul a fost oprit de un echipaj de poliție, iar agenții i-au cerut să sufle în etilotest. Edilul a refuzat să sufle în etilotest, dar și să i se preleveze mostre biologice, scrie publicația Bistrițeanul. El a susținut atunci că întreaga scenă este „o făcătură”, mai scrie site-ul menționat. Cineva ar fi anunțat poliția că primarul s-a urcat băut la volan, iar un echipaj l-a oprit.

Edilul a fost trimis în judecată în 2018, iar în vara acestui an, Judecătoria Năsăud s-a pronunțat în cazul său: Ogâgău a primit un an de închisoare cu suspendare, urmarea unui curs de legislație rutieră și 80 de zile de muncă în folosul comunității. Primarul Ogâgău a contestat sentinţa Judecătoriei Năsăud, însă marţi, 13 octombrie, Curtea de Apel Cluj a menţinut decizia instanţei de fond.

După ce decizia Prefecturii Bistriţa-Năsăud privind încetarea mandatului său înainte de termen a fost făcută publică, Traian Ogâgău a postat, miercuri după amiază, pe Facebook, un mesaj adresat susţinătorilor săi.

Ţinând cont de evenimentele din ultimele zile, aud că intenţionaţi să faceţi o adunare mâine seară pentru susţinerea mea. Vreau să fac apel la calm şi răbdare, până la finalizarea demersurilor legale, oricum ar fi, făcută îndeplinind condiţiile prevăzute pentru combaterea pandemiei. Consider că nu este cazul şi nici momentul pentru aşa ceva şi să avem încredere în bunul Dumnezeu şi în justiţie dragii mei, până la capăt! Am trecut noi prin şi mai grele momente dar împreună am reuşit întotdeauna” a transmis Ogâgău.

Atribuţiile de primar al oraşului Sângeorz-Băi au fost preluate de viceprimarul localităţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.