Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au intervenit la aproximativ 4 mile marine travers de localitatea Mangalia pentru salvarea unui pescar român a cărui barcă plutea în derivă pe o mare cu valuri mari din cauza faptului că a rămas fără combustibil.

 În data de 25.06.2014, în jurul orei 07.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au fost solicitaţi de către dispeceratul Centrului Maritim de Coordonare (M.R.C.C.) să intevină pe Marea Neagră, la aproximativ 4 mile marine travers de localitatea Mangalia, pentru a salva o persoană de sex masculin a cărei barcă pescărească plutea în derivă.

Poliţiştii de frontieră au intervenit cu o navă de patrulare şi supraveghere maritimă tip NMS şi o ambarcaţiune tip RODMAN, care au ajuns în zona indicată şi au declanşat acţiunea de salvare.

Persoana aflată în dificultate a fost recuperată, în jurul orei 08.25, de către echipajul navei maritime, iar barca pescărească în lungime de aproximativ 6 metri a fost remorcată până în Portul Mangalia.

Bărbatul, în vârstă de 59 de ani, domiciliat în municipiul Mangalia, care nu a avut nevoie de îngrijiri medicale, a declarat că a rămas fără combustibil în largul mării şi s-a speriat în momentul în care a observat că din cauza vântului puternic şi a valurilor mari (gradul mării fiind 3), barca sa a început să plutească în derivă.

1 COMENTARIU

  1. probabil fugea cu iahtul mangaliei care a fost cumparat de primarie ,parca ii spunea barca noastra.apropo, unde o mai fi? tot la constanta?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.