[jwplayer config=”player” file=”http://www.mangalia.tv/video/20131126clmleo.mp4″]

15 COMENTARII

 1. Felicitări, domnule Tănase Leonard! Presupun că nimeni din consiliul local nu este de acord cu această crimă împotriva umanității numită ”fracturare hidraulică”;rămâne doar ca această poziție să fie oficializată printr-o hotărâre a C.L., așa cum au făcut și alte primării din țară, în perimetrul cărora urmează să se facă exploatarea gazelor de șist. Chiar dacă Mangalia este la aproximativ 15 km de posibilele viitoare exploatări, acviferul din care se aprovizionează cu apă este comun cu al multor localități din sudul Dobrogei, poluarea iremediabilă a acestuia fiind inevitabilă. Consecințele le vom suporta toți,pentru că în fața unui asemenea cataclism toți suntem ființe umane,indiferent de apartenență politică, statut social, religie sau orice altă diferențiere convențională. Exploatarea G.D.Ș. este un eșec total în S.U.A., financiar, social și ecologic, acest lucru fiind afirmat de oameni de cea mai mare probitate morală și intelectuală din America,existând suficiente informații pe internet în acest sens. Nu trebuie să permitem să se întâmple așa ceva pe pământul României! Copiii și urmașii copiilor copiilor noștri nu ne vor ierta niciodată!

 2. Nu pot decât să salut această luare de poziție. Felicitări pentru curajul de a spune ceea ce politicienii de București ori nu au curaj să spună, ori sunt pentru otrăvirea cu premeditare a trupului și spiritului românilor. Iar consilierii care au acest curaj trebuie să știe că sunt mii de români chiar și aici în Mangalia, care vor ieși în stradă în apărarea dumnealor și a dreptului la o viață curată. Vă mulțumesc pentru că m-ați făcut să simt mândrie!

 3. Ma bucura pozitia domnului consilier local si sper ca si colegii lui sa-i urmeze exemplul si chiar sa participe la proteste asa .

 4. Leonard Tanase impartea ceai fierbinte participantilor la manifestarea impotriva gazelor de sist acum mai bine de un an.in ploaie. A mai participat,chiar impreuna cu copiii la cateva adunari la Casa de cultura. Pozitia sa a fost clara de la inceput si o salutam. Il asteptam sa ni se alature la cat mai multe manifestatii si ne bazam pe sprijinul dumnealui.

 5. Bravo! Toti vom fi supusi acestor riscuri. Dobrogea poate sa produca multa energie verde(eoliana). Nu avem decat o singura planeta, sa o pastram sanatoasa!

 6. Sunt placut surprinsa sa descopar ca in Romania mai exista oameni in functii care au curajul de a-si asuma responsabilitatea cu care au fost investiti de alegatori si anume aceea de a fi mereu de partea cetatenilor si ale intereselor acestora. BRAVO LEONARD TANASE ! Romania are nevoie de toti cei care au curajul de a se opune intereselor antiromanesti si care sunt cinstiti si incoruptibili. Politicienii din Romania inca nu au inteles clar un lucru important : ne-am trezit din somn, am inceput sa intelegem si sa “mestecam” politica si suntem pregatiti ca de AZI sa analizam in mod critic masa politica si sa PARTICIPAM in mod DIRECT si CONTINUU la viata politica, incepand de la alegerea viitorilor guvernanti si nu numai iar in aceste zile pentru noi CAMPANIA ELECTORALA A INCEUT DEJA ! Multi dintre noi deja ne scriem numele celor pe care nu-i mai vrem sub nici o forma in viata politica a tarii in viitor si a partidelor din care acestia fac parte !

 7. Asa dom-le TANASE,acesta este adevarul pur….sunt riscuri majore si neimaginate cu privire la extragerea acestor gaze mult ravnite de unii ce vor sa se imbogateasca lasand la o parte orice tine de moralitate,se stie inca de multi ani de existenta acestor gaze de sist,dar nu s-a aprobat niciodata extragerea lor.
  Spre exemplu americanii au facut-o,dar totul a rezultat ca fiind dezastruos in orice plan fie financiar sau ecologic.
  Pentru a extrage gazul mult ravnit se efectueaza forarea verticala care se intersecteaza cu straturile sedimentare,adancimea ajungand de la 1800 pana la 3800-4000 metri.
  Gazul de sist este un gaz natural in particulele moleculare fiind majoritar metanul,acestea sunt captive in straturile sedimentare ale fostelor mari din preistorie,asta inseamna multi,multi ani,mii de ani.

 8. ti.ai vazut visul cu ochii acum esti consilier.domnule leonard.esti mana dreapta a lui radu cristian.regizati in fata oamenilor fel si fel de subiecte sa le mutati mintea in alta parte.cate regii jucati.!!!

 9. frumoase vorbe….am fost prezent la toate manifestarile contra gazelor in fata casei de cultura in 2013 ..domnul cu pricina nu era..sau poate era doar ceaiul ca el plecase dupa zaharel sincer cati din cei care scrieti aici si l laudati ati fost acolo?ca nu erau decat cativa si daca va nunmar pe cei care ati scris aici depasiti numarul celor care cu adevarat ai fost acolo??

 10. nici pana in ziua de azi nu exista un cv si o declaratie de avere ale acestui personaj cu toate ca participa la luarea deciziilor(decizii ce vizeaza o gramada de bani publici) in Primaria Mangalia, de o bucata buna vreme… o fi bine?!… o fi rau ?!… oricum, este destul de ciudat ca presa locala nu este interesata de acest aspect; in schimb, este foarte interesata sa-i “spele” imaginea prezentandu-ni-se drept erou pentru ca a scos cateva onomatopee… or fi adevarate zvonurile cum ca ar fi fost ciripitor pe vremea lui “Ceasca”, cu numele conspirativ “Copanel” (pt ca, cica, de la un pui el manca doar pieptul iar copanele le arunca), turnandu-si prietenii si colegii, mai ales pe cei din familii de intelectuali sau ofiteri m.ap.n, despre care se stie ca erau in vizorul securitatii comuniste ? sau ca a fost sfatuit de tovarasii lui securisti sa o stearga in Spania impreuna cu banda de vamesi luati in vizor de Parchet( pe care, cica, o regasim acolo aproape in intregime)cu pretul de a le da pe tava doua-trei “victime” in capul carora sa se spatga toate oalele? sau ca si acum este tot un ciripitor la secu’ si d’aia nu-l intreaba nicio autoritate in legatura cu averea pe care o are (faza cu “a muncit in strainatate” este chiar o mare minciuna atata timp cat personajul respectiv nu cunoaste absolut nicio meserie)?… ei bine, sunt doar barfe si personal nu cred nici ca ar fi adevarate nici ca nu ar fi dar tocmai pentru a pune punct acestor suspiciuni reprezinta un motiv in plus pentru ca persoana in cauza sa-si prezinte atat cv-ul cat si declaratia de avere, cu atat mai mult cu cate il obliga chiar legea… o fi bine ?!… o fi rau ?!… ramane de vazut… 🙂

 11. E bine de stiut ca mai exista si oameni care nu se tem sa-si spuna parerea sau nu sunt platiti ca si altii sa ne cosmetizeze “binefacerile” gazelor de sist, mai ales ca ar trebui sa stiti voi cei din Mangalia cat si cei din tara ca banii si gazele din urma viitoarelor exploatari nu ajung la noi ci la baietii destepti care au pus mana pe tara asta si nu ma refer neaparat la ai nostri politicieni. RESPECT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.