Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă  au reţinut în vederea confiscării 13.800 de ţigarete netimbrate de provenienţă R. Bulgaria şi R. Turcia care erau transportate cu un taxi de un cetăţean român pe raza municipiului Mangalia.

Poliţiştii de frontieră au verificat în data de 14.03.2012, în jurul orei 10.15, un autoturism tip taximetru, condus de A.I. de 38 ani, domiciliat în municipiul Mangalia.

În urma controlului au fost descoperite în portbagajul autoturismului 13.800 de ţigarete netimbrate de mărci diferite, de provenienţă R. Bulgaria şi R. Turcia.

Cel în cauză nu a putut prezenta documente de provenienţă a ţigaretelor, declarând că acestea i-au fost trimise de o cunoştinţă din municipiul Constanţa cu scopul de a le comercializa în municipiul Mangalia.

În urma verificărilor a rezultat faptul că ţigaretele au fost transportate cu un microbuz care efectuează curse de călători pe relaţia Constanţa – Mangalia, de unde au fost preluate de şoferul taximetrului.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de aproxiamtiv 6.200 lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

Şoferului de taximetru i-au fost întocmite actele premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi evaziune fiscală, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 270. alin 3. din Legea 86/2006 şi art. 296, alin. 1, lit. l din Legea 571/2003 cu aplicarea art. 33 Cod Penal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.