Migranţi turci depistaţi la „frontiera verde”

0
59

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat şi reţinut două persoane de sex masculin, cetăţeni turci, în timp ce intenţionau să intre ilegal în România, pe jos, din R. Bulgaria.

Cei doi bărbaţi au fost racolaţi şi călăuziţi de o a treia persoană, care intenţiona să-i transporte cu un autoturism într-o ţară din Spaţiul Schengen.

În data 01.03.2013, în jurul orei 21.55, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Mangalia au observat, cu ajutorul Sistemului Optronic, două persoane de sex masculin care se deplasau pe jos, dinspre teritoriul R. Bulgaria.

Imediat a fost constituită o echipă de intervenţie care s-a deplasat în zonă, reţinând, la aproximativ 150 metri de frontiera cu statul vecin, doi bărbaţi care au fost conduşi la sediul sectorului pentru verificări.

În cadrul cercetărilor s-a stabilit că cei doi bărbaţi sunt cetăţeni turci în vârstă de 47 ani,  respectiv 29 ani.

Aceştia au declarat faptul că au fost racolaţi în Turcia, de o persoană, cu dublă cetăţenie, turcă şi română, cu scopul de a-i transporta într-o ţară din Spaţiul Schengen.

La scurt timp, a fost reţinută în apropierea municipiului Mangalia, şi persoana în cauză, în vârstă de  46 ani, care îi aştepta pe cei doi, după ce intrase legal în România prin P.T.F. Vama Veche în aceeaşi zi, la volanul unui autoturism marca Opel înmatriculat în Bucureşti.

Celor doi cetăţeni turci le-au fost întocmite actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de „intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat”, iar conducătorul auto este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de „racolare, îndrumare şi călăuzire a uneia sau mai multor persoane în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 70, alin. 1 respectiv art. 71, alin. 1 din O.U.G. 105/2001.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.