Stimate Domnule Ianovici Cristian , reprezentant al presei sau al unui partid  ,

Am inceput cu aceasta neobisnuita formula de adresare deoarece sunt surprins de interesul dvs privind “bunul mers al racordarii imobilelor la reteaua de gaze naturale ” ce apartin  locuitorilor (solicitantilor de acord de acces ) din  Municipiului Mangalia …, surprindere motivata si de faptul ca dvs nu aveti calitatea de contractant de racord sau solicitant de acord de acces .

Dar pentru ca dorim sa avem un punct  de vedere asupra unei idei “deformate” lansate de dvs catre ceilalti destinatari ai acestui e-mail va raspundem urmatoarele:

La data de 19.09.2013 (ultima zi lucratoare) , avem incheiate un nr de 73 de contracte de racordare  ( perioada de contractare a acestora este 09.07.2013  pana la 19.09.2013 ) dupa cum urmeaza 51 de ctr persoane fizice , 1 ctr asociatie locatari ( constituita  legal ) si 21 ctr persoane juridice…, banuiesc ca doriti sa discutam de ctr semnate cu  “locuitorii Municipiului Mangalia” , pentru care va multumim ca le/ne  purtati de grija.

Pe proprie raspundere ( avand si calitatea de administrator legal al societatii ) va instiintez ca , racordarea cetatenilor se face conform unui contract reglementat la nivel national prin HG 1043/2004 cu termene de executare si conditii de plata egale pentru toti solicitantii ( costul are la baza o formula de calcul care se regularizeaza in functie de cheltuielile inregistrate de operator , nepermitand acestuia sa faca profit ) ,  indiferent de localitate sau de operatorul licentiat…, din cele 52 de contracte considerandul   si pe  cel cu asociatia de locatari in aria dvs de interes …, 47 au proiecte intocmite si avizate MDRT au parcurs integral faza de obtinere CU cu obligativitatea de obtinere de avize de la detinatorii de domeniu public sau utilitati dupa cum urmeaza…,RAJA , ADPP , ENEL , Romtelecom ,  Mediu , Goldterm , Politie , Muzeul Callatis si Ordinul Arhitectilor…, toate aceste fiind necesare deoarece racordul se afla in zona/aria lor de competenta legala sau domeniu public.

Ca sa fiu si mai exact cu dvs , nu ca nu as fi avut altceva de facut  va instiintez ca fiecare racordare are de obtinut minimum 3 avize si conf CU am elaborat/depus  pt cele 52 de racordari un nr 214  documentatii (proiecte) dupa cum urmeaza , 52 RAJA , 46 ENEL , 52 ADPP , 33 GOLDTERM , 18 ROMTELECOM si 13 POLITIE …, si am obtinut aprox 160 din totalul de 214 avize necesare obtinerii AC …, ca o remarca netendentioasa va spun ca exista un blocaj mai mare ca nr de zile , peste cel legal in zona ENEL care intarzie cu avizele de specialitate (aprox 40 de zile)…, dar cu riscul de a ma repeta toate aceste avize sunt obligatorii si sunt impuse de Primaria Mangalia prin CU in vederea obtinerii AC necesara executarii racordarilor la reteaua de gaze naturale.

Totdata , pentru ca observ ca va erijati intr-un bun “samaritean” , ma simt “dator” sa va instiintez si de realizarile societatii Megaconstruct  din Municipiul Mangalia …, racordarea la reteaua de distributie gaze naturale a CT 9  si a CT 10  , centrale ce alimenteaza cu agent termic un nr de de aprox 1500 de locuinte (  4500 de locuitori)  si altor 4 consumatori ( o scoala si 3 pers fizic)…

Totodata , ” tragand speranta”  ca sunteti multumit de raspunsul promt si detaliat pe care vi l-am oferit va rog respectuos sa nu mai “instiintati tendentios ” presa/autoritatile statului , deoarece nu ne intimidam  pentru ca stim ca ne-am indeplinit corect obligatiile si mai mult , special pentru dvs va transmit ca noi , adica Societatea Megaconstruct suntem primii interesati sa vindem cat mai multe gaze naturale si sa reusim , vom vedea cand , sa amortizam investitia majora realizata in Municipiul Mangalia…

In incheiere , Stimate Dl Ianovici , va anunt ca referitor la cele sesizate de dvs nu avem nici o “petitie/sesizare” depusa de vreun contractant de racordare nemultumit  , ci doar de la dvs care nu aveti aceasta calitate si caruia …, fie vorba intre noi , nu aveam nici o obligatie sa va raspund…, dar  va astept sa depuneti la Megaconstruct solicitarea de acord de acces la reteaua de gaze naturale a imobilului dvs , a publicatiei sau partidului unde va desfasurati activitatea si sa  parcurgem impreuna cu succes acest “purgatoriu”  detaliat anterior…

PS: pentru ca sunteti un “roman atipic”  , si vad ca nu sunteti ghidat de proverbu’ romanesc “sa moara capra vecinului ” va rog sa fiti alaturi de comunitate la sedinta de Consiliu Local ce o sa aiba loc in curand , sedinta ce are pe ordinea de zi ,ca principal punct alocarea de resurse financiare catre Golterm pentru racordarea de urgenta la reteaua de gaze naturale a celorlalte zece Centrale Termice ce deservesc un numar de  6000 de locuinte ( aprox 18 000 locuitori ) altele decat cele doua racordate si alimentate momentan si impreuna cu dvs si autoritatea locala ( primarie , consiliu local , societatea de producere/furnizare agent termic ) sa reusim sa rezolvam in numai 3 luni de zile problema incalzirii pentru jumatate din locuitorii Municipiului Mangalia…, ar fi fantastic si noi (angajatii Megaconstruct) gandim  la fel ca dvs …., asta inseamna ca , cu totii suntem “buni romani”… Totodata din respect va rog ca acest ultim paragraf sa fie “micul nostru secret” , deoarece “actiunile filantropice ” , “faptele bune” nu trebuiesc facute publice…, decat , doar , in politica…

Al dumneavoastra,

Catalin Daniel IVAN

Director General

16 COMENTARII

 1. Acest text, in loc sa fie un comunicat serios asa cum ar trebui sa fie dat de o companie serioasa, este o bascalie de raspuns. Nici nu ma mira la o companie facuta pe genunchi cu menirea de “suge” cat mai mult din banu’ public.
  Si nu ne mai fluturati prin fata ochilor 6000 de locuinte (placa asta am vazut-o si la Sorin Andrei). Sa se modernizeze centralele, sa se traga gaz, da’ nu cu orice pret. Noi care locuim in acest oras avem destule experiente, gen Iorgus care a bagat de la bugetul local sume enorme in modernizarea centralelor si apoi le-a dat degeaba la o fima fantoma la care era actionar. Apoi experienta Tusac, nu are rost sa o mai detaliez. Asa ca … domnule director general, Catalin Daniel IVAN: SICTIR.

 2. text scris cu picioarele la misto de unu cu facultate la spiru.tovaras cu tusac si dupa culoare parca si frati sau ceva verisori.

 3. inteligenta maxima …. pentru buzunarul lor desigur …si apoi stati sa vedem cat frig facem iarna aceasta in apartamente

 4. “toate aceste avize sunt obligatorii si sunt impuse de Primaria Mangalia prin CU in vederea obtinerii AC necesara executarii racordarilor la reteaua de gaze naturale.”

  Si Primaria Mangalia nu doreste sa fluidizeze putin racordarile ???

  40 de zile la Enel ??? Dar ce anume socotesc aia de la Constanta in timpul asta ??

 5. Oare de ce nu sunt mai multe firme de bransare gaze(agreate de catre ANRE)la un volum atat de mare de cereri de bransare?in felul asta s-ar onora mult mai rapid cererea populatiei de racordare la gaz,ar interveni competivitatea,si bineinteles o reducere substantiala a devizului de bransare.

 6. luati banii inainte ca curvele si dupa asta avem de asteptat gazele cand o sa se racordeze lumea hotilor de ce luati toata suma inainte de bani ddaca voi nu aveti nici o intentie ca sa respectati serviciile care trebuie sa le faceti pentru cetatenii care au platit in totalitate racordarea la gaze rusine sa va fie hotilor uuuuuuuuuuuuuuuuu

 7. MegaConect, firma detinuta de primarul Mangaliei si de acolitul sau Adrian Craciunescu se ocupa de instalatiile de gaze, prin MegaConstruct. Ei detin monopolul instalatiilor de gaze din Mangalia. Daca te duci si le spui ca vrei sa te racordezi cu o alta firma, iti raspund ca nu poti face lucrul acesta pentru ca nu-ti vor da drumul la gaz niciodata. Desi legea ANRE spune ca orice firma agrementata ANRE are dreptul sa faca acest lucru… Cu alte cuvinte cine vrea gaz trebuie sa cotizeze indirect la primar si acolitii lui.

 8. Doresc sa stiu daca in Mangalia sunt mai multe firme pt racordare la gaze.Pretul cerut de firma Megaconstruct mi se pare f mare ( 3500 lei)un apartament.Daca sunt si alte firme sa vina cu oferte.

 9. Chiar nu exista alta firma care sa te poata racorda in mangalia ? MEGACONSTRUCT.. niste nesimtiti, neseriosi, pusi pe capatuiala..Aveti grija ce scriu in contracte si nu credeti niciodata cuvantul lor!!

 10. Domnul director spune ca nu are reclamatii ?va avea curand pt nerespectarea contract facute la bloc cu sobe

 11. MegaConstructor!!!V-am rugat,am vorbit civilizat si cu respect..chiar puneti viata omului in pericol fara nici un resentiment!??? Oare dormiti bine pe banii altora!??? Suntem oameni ca si voi..RUSINE sa va fie pentru caci nu respectati cele spune si scrise Fiecare din voi cei de acolo o sa ne aveti pe constiinta. Nu am vrut si nici nu vreau sa colaborez cu voi. Tot ceea ce am facut am facut-o pentru vecini si acuma stau si ma rog de voi sa va luoati Cutia cu bomba de dedesuptul geamului meu. In apartament traieste o familie. Care din cauza voastra nu traiesc linistiti

 12. Reclamatii!!!v-a avea! Cu tot cu firma voastra”serioasa”..cu toata puterea pe care o aveti din imperjurari..si cu toate acoperirile..persoanele de afara..ve-ti avea.. Mai aveti putin pana pleaca..D.Primar caci de la el sau ea s-a plecat cu voi MegaConstructor..veti pleca acolo unde va este locul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.