Toti am fost martorii unui incendiu in Mangalia. Multi au anuntat pompierii si au asteptat venirea lor la fata locului. Majoritatea au acuzat timpul prea mare de la momentul apelului telefonic si pana la sosire. Viteza de deplasare a masinilor de interventie nu depaseste 50 km/h. Poate va intrebati de ce, sau poate stiti deja raspunsul, vechimea masinilor este vizibila. Aceste masini au depasit demult termenul de casare, dar cui ii pasa ? Un lucru aparent neimportant pentru multi, dar daca ajungem in situatia de a ne vedea casa arzand incepem sa pricepem de ce conteaza foarte mult preventia. In Romania termenul de preventie este nefolosit. Folosim politia pentru a prinde hoti, nu pentru a preveni furtul. Folosim pompierii doar pentru a stinge incendiile si nu pentru a preveni, nerespectand  indicatiile lor si neacceptand controale periodice. Nu ne dotam spitalele, ambulantele, pompierii, pentru ca totul costa.  Nu folosim asigurarile, nu folosim mjloace de preventie, cu toate ca preventia costa mai putin decat efectele. Saracia a facut din roman un “om strans la punga”.

    Daca autoritatile de la “capitala” nu fac nimic, ar trebui societatea civila sa actioneze. Nu ar trebui sa asteptam totul nici de la administratia locala, pentru ca exista si alte prioritati, iar bugetul este inca pe chituci. Ne-am interesat cat costa o masina de pompieri. Am cautat in tara sa vedem daca si altii au mai facut acelasi lucru. Surpriza ! In comuna Limanu exista o masina de pompieri si o echipa de voluntari care actioneaza de cate ori este nevoie. Am fost chiar martori la stingerea unui incendiu pe o suprafata intinsa unde pompierii de ocazie, voluntarii din Limanu au fost la datorie si au reusit sa stinga un incendiu destul de mare. Avem dovada ca se poate. O masina de pompieri noua porneste de la 500.000 de euro. O masina de pompieri reconditionata si certificata 2012, in functie de dotari are un pret intre 100.000 – 300.000 euro. Municipiul Mangalia are 35.000 de votanti (persoane majore). Daca macar 10.000 de persoane din cei 35.000 de locuitori fac o donatie de 30 lei fiecare, am putea spera la o masina de pompieri perfect functionala. Asa ar gandi o comunitate normala. Oare nu mai suntem normali ? Poate ne invata cei din comuna Limanu.

incendiu apartament Mangalia

5 COMENTARII

  1. Pai maganu e vice..e diferentza dintre primar si vice… oricum noi le vedem numai pe cele rele dar ati vazut acum ce e prin statiuni? ce curatenie ce aranjate sunt…?

  2. Adica pompierii nu au bani de masina si noi sa o luam din banii nostri???? Si ei ce fac ne dau doar amenzi ca fumam sau alte alea. Poate facem alt calcul 1000 de euro spaga la angajare ori 100 de insi egal 100.000 de euro. Ia te uita unde sunt banii de autospecialaaaaaaaaa…..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.