Unde-i “Perla Litoralului” romanesc ? Candva cetatenii din Mangalia puteau supravietui din cele trei luni de sezon, daca vremea era buna chiar patru luni. Am ajuns sa vedem sezonul la paramentri aproape de normal, doar doua, trei saptamani. Ne-am obisnuit deja ca la instalarea unei noi administratii sa vedem proiecte de relansare a turismului. Bani au fost pompati, proiecte europene, fonduri de toate felurile. Cu ce ne-am ales ?

    Portul Turistic Mangalia construit de la zero si reabilitate de doua ori in decurs de doar 2 ani. Un teren de mini golf neterminat si nefunctional, o investitie aberanta in zona plajei Mangalia. Cordonul stradal Saturn-Venus, facut prost, cu adevarate gauri pe prima banda pe post de canalizari. O promisiune de Aqua-Park transformata in parcare si cinci bazine care se vor a fi piscine dar seamna cu cazi de baie un pic mai mari in care unii indivizi vara spala rufe si din cand in cand cainii isi mai fac nevoile. Apoi am vazut si marea reabilitare stradala din Neptun-Olimp dar s-a oprit pe la trei sferturi din Neptun. Sa nu uitam reabilitarea falezei Mangalia, lucrare care s-a prabusit din loc in loc inainte sa fie terminata.

    Pentru toate acestea au fost incasate sume fabuloase. In 2013 avem neplacerea sa aflam ca Mangalia are restante la firmele care au incasat sume fabuloase pe lucrari neterminate sau prost efectuate. Mostenirea vechii administratii se ridica la peste 10 milioane de euro dintre care 4,6 milioane de euro vor fi acoperiti prin creditul aprobat recent de Consiliul Local Mangalia. Vor plati vinovatii ? Au fost descoperiti, anchetati si … cam atat.

  Noua administratie locala in 2013 a pornit la identificarea operatorilor de turism sau mai bine zis a celor care au cumparat pe nimic hoteluri, restaurante, campinguri fara sa investeasca un leu asteptand sa vanda foarte scump. Piata imobiliara s-a prabusit, investitorii nu vin sa cumpere proprietati cu provenienta dubioasa.

Ramane sa avem sperante in proiectul 2013 de revitalizare a turismului si din 2014, 2015 poate vedem si efecte concrete ale acestui plan care necesita timp. Daca pana acum am primit doar promisiuni, vorba multa, de data aceasta speram sa vedem faptele direct, care par sa fie pregatite intr-un pachet surpriza de lansare a sezonului estival 2013. Vom astepta cu nerabdare sa vedem si cativa pasi inainte, apoi o mica marire a perioadei de sezon. Daca va reusi edilul orasului sa puna in aplicare planul sau de a aduce la bugetul local banii din turism si nu ca bugetul local sa suporte cheltuielile din turism, va fi unica solutie de rezolvare a golurilor si lipsurilor atat din statiuni cat si din oras.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.