În cadrul activităţilor desfăşurate la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa pentru susţinerea programului dedicat elevilor „Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, aproximativ 2.300 de copii şi peste 300 de adulţi au stat de vorbă cu pompierii şi au vizionat tehnica de intervenţie a acestora.

         Toţi cei care au vizitat subunităţile de pompieri în perioada 1-5 aprilie, au aflat care sunt misiunile salvatorilor profesionişti, riscurile la care aceştia se expun şi au testat echipamentele pe care pompierii le folosesc în timpul misiunilor de salvare. Astfel, fiecare copil a testat sirenele autospecialelor de intervenţie, a îmbrăcat echipamentul de protecţie al pompierilor, a avut ocazia să mânuiască un furtun tip „D” pentru a nimeri şi dărâma câteva popice şi a învăţat cum se poate pereni o situaţie de urgenţă.

          Mai mult, cu sprijinul City Park Mall Constanţa, micuţii care au vizitat Detaşamentul de Pompieri Constanţa-Oraş au primit diploma „Cel mai curajos mini-pompier” pentru că şi-au învins teama şi s-au urcat în autospeciala de salvare de la înălţime, iar cei care au dărâmat

popicele, au primit jucării sau dulciuri. Până la sfârşitul vizitei, copiii au fost pictaţi pe faţă, intrând astfel în rolul lui „spiderman”, al unor „prinţese” sau devenind „pisicuţe”.

          În cadrul aceluiaşi program s-au desfăşurat şi şase exerciţii de evacuare la diferite unităţi de învăţământ, iar elevii Liceului „Emil Palade” Constanţa au aflat direct de la personalul inspectoratului despre frumuseţea meseriei de scafandru, dar şi despre riscurile pe care le implică.

          Programul educaţional desfăşurat anul acesta a adus în subunităţile de pompieri cu circa 1.000 de elevi mai mult decât anul trecut, cele mai solicitate structuri fiind Detaşamentele de Pompieri Constanţa-Oraş, Palas, Medgidia şi Secţia Mangalia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.