Mai mulți seniori ai orașului au beneficiat, în cursul lunii octombrie, de consultații și investigații medicale gratuite, în cadrul programului de măsuri sociale adoptat de municipalitate pentru a veni în sprijinul persoanelor vârstnice.

Potrivit unui contract de colaborare cu Spitalul Municipal Mangalia, persoanele vârstnice, pensionare și vulnerabile în fața bolii beneficiază, pe termen nelimitat, de servicii medicale de specialitate, în urma unei solicitări în acest sens, depuse la Direcția de Asistență Socială Mangalia și în baza trimiterii de la medicul de familie.

În prezent, peste 50 de seniori au fost consultați și tratați de medicii spitalului, unii dintre aceștia rămânând internați, acolo unde a fost cazul. În continuare, persoanele beneficiare sunt așteptate la unitatea spitalicească pentru a fi evaluate și tratate, în funcție de afecțiunile fiecăreia.

Colaborarea între cele două instituții se dovedește a fi de un real ajutor pentru seniori, întrucât acest program se bazează pe prevenție, în primul rând. Este important să descoperim din timp orice afecțiune pentru a putea fi tratată corespunzător, fără a conduce la alte complicații. Încurajăm părinții și bunicii noștri să se adreseze celor două instituții pentru a beneficia de investigații medicale, gratuite și timp redus de așteptare“, a precizat managerul spitalului, Alina Dan.

Reiterăm că programul social se adresează tuturor pensionarilor din oraș care au un medic de familie, ei putând beneficia de servicii medicale în specializări, precum Neurologie, Endocrinologie, Medicină Internă, Dermatologie, Gastroenterologie, Hematologie, Nefrologie, Diabetologie, Ortopedie, Chirurgie, Ginecologie, Reumatologie, dar și de investigații radio-imagistice, investigații paraclinice sanguine sau sesiuni de recuperare medicală, în urma unor sechele neuromotorii.

Programarea pentru consultații sau alt tip de investigație medicală se poate face de luni până vineri, în intervalul orar 08:00-16:00, la numerele de telefon 0745057378, respectiv 0747299118, persoana de contact fiind reprezentant al DAS Mangalia, Alina Rădulescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.