Elon Musk pune la bătaie un premiu de 100 de milioane de dolari pentru dezvoltarea celei mai bune tehnologii de captare a emisiilor de carbon din atmosferă

0
163

Anunțul a fost făcut pe Twitter, după care miliardarul american a revenit cu un alt tweet în care spune că va da mai multe detalii săptămâna viitoare, precizează biziday.ro.

Deocamdată nu este foarte clar dacă miliardarul vrea să cumpere o astfel de tehnologie de banii respectivi, sau dacă banii vor fi oferiți ca premiu dezinteresat, pentru ca o astfel de tehnologie să fie pusă la dispoziția tuturor guvernelor și companiilor din lume.

Captarea emisiilor cu efect de seră reprezintă deja un proiect critic pentru ținerea sub control a schimbările climatice, dar până în prezent s-au făcut foarte puține progrese tehnologice în această direcție. Cea mai eficientă cale de extragere a carbonului din aer la nivel global rămâne deocamdată împădurirea – plantele folosesc dioxidul de carbon din aer în procesul de fotosinteză și stochează apoi carbonul în biomasa lemnoasă.

Dezvoltarea unei tehnologii de captare a carbonului din atmosferă reprezintă și unul dintre obiectivele noului președinte american, Joe Biden.

Elon Musk este acționar și director al companiilor Tesla, SpaceX și Neuralink, și a devenit la începutul acestui an cel mai bogat om de pe planetă, cu o valoare a activelor sale de aproape 190 de miliarde de dolari.

Sursa: biziday.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.