Elevii Colegiului Economic Mangalia transformă  energia umană în energie verde, prin pedalare

0
252
Începând cu luna noiembrie, Colegiul Economic Mangalia a fost dotat cu o bicicletă statică, capabilă să genereze prin pedalare curent electric de 220V. Bicicleta va fi folosită de elevi pentru a conștientiza potențialul uman pentru producerea de energie verde, elevii având posibilitatea de a utiliza această energie pentru a-și încărca telefoanele sau a alimenta diverse aparate sau gadgeturi. De asemenea, elevii cu ADHD pot utiliza bicicleta ca pe un dispozitiv de liniștire.

Realizarea unei biciclete verzi a fost posibilă în urma derulării activității Bicycle generator – converting human power into electricity, în cadrul proiectului Erasmus+ Window to the World. Acțiunea nu ar fi fost posibilă fără susținerea unor oameni inimoși din comunitate și sprijinul Liceului Tehnologic Ion Bănescu din Mangalia, care a pus în practică ideea unei biciclete generatoare de curent.

Profesorul coordonator Daniela-Carmen Cioroiu este recunoscător tuturor celor implicați în susținerea proiectului: doamnei director Raluca-Simona Ciobănel pentru deschidere, doamnei profesor Delia Florea pentru donarea bicicletei, doamnei director Virginica Barabaș și maiștrilor-instructori ai Liceului Tehnologic Ion Bănescu pentru colaborare și implicare, reprezentanților primăriei pentru asigurarea transportului.

Atunci când oameni inimoși se unesc în jurul unui scop comun, se pot realiza lucruri minunate!”, a transmis Echipa de imagine a Colegiului Economic Mangalia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.