agigeaExistă şanse ca la începutul lunii decembrie să circulăm din nou pe podul vechi de la Agigea. Cel puţin aşa susţine directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (fosta CNADNR), care a inspectat lucrările la începutul acestei săptămâni.

Cătălin Homor a vizitat şantierul, a stat de vorbă cu muncitorii şi anunţă că nu mai sunt întârzieri. Acesta susţine că lucrările sunt în grafic şi există şansa ca podul să fie gata conform planificărilor şi să poată fi redat circulaţiei la sfârşitul lunii noiembrie.

„Astăzi (n.r.- luni), am văzut podul de la Agigea. Ritmul de lucru din ultima perioadă a determinat recuperarea întârzierilor şi, dacă se păstrează la fel, angajamentele asumate vor fi respectate. Până mâine (n.r. – ieri, 25 octombrie), se vor finaliza lucrările la cea mai lungă dintre hobane. Imediat vor începe lucrările şi la ultima hobană care a rămas de înlocuit, din totalul de 10 ce au fost iniţial”, a explicat Cătălin Homor.

A fost recuperată întârzierea 

Aceasta este cea de-a doua vizită a directorului CNADNR pe şantierul de la podul Agigea, prima fiind la începutul lunii. La momentul respectiv, Cătălin Homor s-a declarat dezamăgit de mobilizarea din şantier şi de ritmul în care lucrările avansează. Asta deşi timp de aproape două săptămâni reprezentanţii CNADNR respingeau vehement orice informaţie transmisă de localnicii din zonă cum că pe pod nu se lucrează deloc. Se pare însă că Homor a pus piciorul în prag şi a reuşit să-i determine pe constructori să se apuce serios de lucru.

„Când am ajuns la pod, am fost dezamăgit de mobilizarea slabă din şantier. După mai mult de două săptămâni de la începerea lucrărilor, ritmul este mult prea lent, nu există o organizare judicioasă a resurselor materiale şi umane şi, mai ales, a activităţii propriu-zise. În această situaţie, am cerut constructorului să sporească ritmul de lucru în aşa fel încât să recupereze zilele de întârziere şi să-şi respecte programul de lucrări astfel ca, la sfârşitul perioadei de restricţii, traficul rutier să se desfăşoare pe două benzi de circulaţie, aşa cum s-a angajat la reluarea lucrărilor de reabilitare”, a anunţat directorul CNADNR la începutul lunii octombrie.

Citeste integral AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.