eleviCu excepţia orelor de sport, elevii constănţeni, indiferent de nivel, au de rezolvat teme pentru acasă la absolut toate materiile, pe principiul românesc „Repetiţia e mama învăţăturii”, ceea ce face din şcoală un adevărat bau-bau, lăsând la o parte povara unui ghiozdan chinuitor.

Plecând de la aceste realităţi, Şcoala gimnazială nr. 39 „Nicolae Tonitza” experimentează, zilele acestea, un proiect inedit exclusiv, intitulat „Perioada fără teme”, şi care vine în întâmpinarea unor probleme ridicate în şedinţele cu părinţii.

Iniţial, „experimentul” a fost gândit pe o perioadă de o săptămână, dar, în urma deciziei consiliului profesoral, în care fiecare cadru didactic a venit cu propriile propuneri, s-a ajuns la o perioadă mai extinsă de aplicare, pentru a se ajunge la un rezultat scontat.

„Nu am plecat de la ideea de a mulţumi părinţii şi copiii că nu au teme. Vrem să vedem în sistemul acesta de învăţământ românesc, care este aparte de restul Europei, cum s-ar comporta elevii, cadrele didactice, dar şi părinţii în urma acestei perioade fără teme”, declara prof. Nicoleta Bercaru, directorul Şcolii 39.

Aşadar, după ce săptămâna trecută toate clasele au susţinut o testare iniţială, care nu se va trece în catalog, ci doar va constitui un punct de pornire, vor urma două săptămâni FĂRĂ TEME PENTRU ACASĂ, în cazul orelor care sunt mai frecvente, chiar trei săptămâni, în cazul materiilor gen Fizică, Chimie. După aceste două săptămâni fără teme, va fi dată o testare, urmată de alte două săptămâni de teme şi de o nouă testare, după care se va putea concluziona cum este cel mai bine pentru copii.

Citeste tot articolul pe cugetliber.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.