Cupa Marea Neagra in Arta Culinara. Vezi cine poate participa

0
567

 In data de 31 mai 2021, in statiunea Mamaia – cea mai mare si renumita statiune din Romania, situata in partea de nord a Municipiului Constanta, denumita si Perla Litoralului Romanesc, va avea loc concursul dedicat bucatarilor si cofetarilor profesionisti “Cupa Marea Neagra in Arta Culinara 2021”. Evenimentul este organizat in premiera de catre Top Hospitality Romania, alaturi de CELLI Romania si in parteneriat cu Asociatia Naţională a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism si Asociatia Patronala RESTO Constanta.

Concursul va avea trei categorii unde echipele isi vor putea inscrie participarea:

  • Categoria A: Platou Rece Festiv
  • Categoria B: Preparat Individual  in viziunea concurentului / echipei   ( FEL PRINCIPAL)
  • Categoria C: Desert / Tort cu tematica “Marea Neagra”

Concursul este unul regional, pe echipe sau individual, reprezentand unitati de alimentatie publica/catering din Romania.

Cine poate participa la acest concurs

  • Echipe individuale reprezentand hoteluri, restaurante, alte tipuri de unitati de alimentative publica, etc, din Romania. 
  • Echipe pe oras (mai multi bucatari sau cofetari care nu fac parte din aceasi unitate de alimentatie publica dar se unesc intr-o singura echipa –  Ex. Echipa Orasului Tulcea)

Nu va exista taxa de inscriere, aceasta fiind in totalitate acoperita de catre sponsorul principal al competitiei, CELLI Romania, lucru care incurajaza participarea a cat mai multor echipe de bucatari si cofetari profesionisti.

O competitie care creaza coeziune si dezvoltare

Ne dorim ca acest prim eveniment, de dupa pandemie, sa fie vazut ca un semnal puternic de revenire a sectorului HoReCa din Romania, printre cele mai afectate sectoare ale industriei de turism. Romania are nevoie de competitii culinare de calitate destinate profesionistilor,  evenimente care din pacate au lipsit mult timp in industria noastra. La acest eveniment, profesionistii si antreprenorii sustin acest mesaj de unitate si relanseaza spiritul competitiv, atat de necesar dezvoltarii sectorului nostru HoReCa” a spus Laurenţiu Mâță, fondatorul Top Hospitality Romania si al acestui eveniment.

​Prin implicarea in organizarea logistica a evenimentului, Asociatia Patronale RESTO Constanta a dat un semnal puternic si transmite tuturor profesionistilor din lumea culinara ca este momentul unitatii si a sinergiei in industrie, acum, cand orizonurile normalitatii sunt tot mai vizibile. RESTO va fi un partener strategic in dezvoltarea acestui proiect competitional anual, in statiunea Mamaia.

Asociatia Naţională a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism va asigura atat comunicarea activa a evenimentului, atat in randul membrilor celei mai mari asociatii de bucatari si cofetari din Romania, dar si in comunitatea extinsa din HoReCa. Totodata ANBCT va asigura jurizarea prin intermediul unor profesionisti cu experienta atat nationala cat si internationala.

Evenimentul va reprezenta totodata o premiera, acesta fiind prima competitie culinara din istoria tarii noastre, care va avea loc la bordul unui vas pe Marea Neagra. Locul de desfasurare va fi catamaranul ALEZZI YACHT, cea mai noua atractie turistica de pe litoralul Marii Negre.

Informatiile si inscrierile de participare se pot face accesand adresa:

 www.tophospitality.ro/cupa-marea-neagra-in-arta-culinara

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.