După o lună de primenire spirituală prin post, slujbe şi rugăciuni, credincioşii musulmani vor sărbători, începând de duminică, 24 mai 2020, timp de trei zile, „Ramazan Bayram-ul”.

Sărbătoarea vine după o lună de Post, când pe lângă restricțiile impuse de pandemie, credincioșii s-au abținut de la mâncare și băutură în timpul zilei.

Cea mai importantă sărbătoare a lumii islamice este celebrată și de cei aproape 100.000 de musulmani din România, cei mai mulți fiind tătarii și turcii din Dobrogea.

Muftiul Iusuf Muurat

Atât comunitatea musulmană din România, cât și toți musulmanii de pe întreg mapamondul, au trăit, timp de 30 de zile, bucuria reîntâlnirii cu Luna Sfântă Ramazan. Luna în care ne sunt iertate păcatele, ne curățăm sufletele și, totodată, o perioadă de belșug spiritual.
Luna Sfântă Ramazan a fost un prilej de „restartare” a sufletelor obosite de agitația cotidiană.
Anul acesta, această bucurie a reîntâlnirii cu Sultanul celor 11 luni ne-a fost umbrită de pandemia ce-a cuprins întregul glob pământesc.
Bogăția mesei servită în zori de zi (Masa de Sahur), bucuria meselor de iftar, liniștea oferită de ascultarea recitării din Coranul cel Sfânt, rugăciunile zilnice obligatorii, cât și rugăciunea specifică Lunii Sfinte Ramazan, toate acestea au fost săvârșite în propriile case și în sânul familiei.
Fie ca aceste zile de Ramazan Bayram (Eid al Fitr) să ne aducă liniște sufletească, belșug în case, binecuvântarea propriilor familii, cât și a țării noastre.
Ramazan Bayram fericit!
Ramazan Bayramimiz Qayirli bolsin!
Ramazan Bayramimiz Hayirli olsun!
Eid al Fitr Mubarak!”, a transmis Muftiul Iusuf Muurat, Șeful Cultului Musulman din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.