Astăzi, 10 aprilie 2024, credincioșii musulmani din întreaga lume își sărbătoresc prima din cele trei zile ale Ramazan Bayram sau Șeker Bayram, ocazie care marchează sfârșitul lunii de post și rugăciune a Lunii Ramazan. Această sărbătoare este întâmpinată cu bucurie și ospitalitate în comunitățile musulmane, aducând împreună familii și prieteni pentru a celebra și a împărtăși bucuria.

Pentru credincioșii musulmani, Ramazan Bayram sau Șeker Bayram, cunoscută și sub numele de „sărbătoarea dulciurilor”, reprezintă o perioadă de reflecție, generozitate și unitate. Această sărbătoare marchează finalul postului și începutul unei noi etape în viața spirituală a fiecărui credincios.

Primarul municipiului, Radu Cristian, a transmis un mesaj către comunitatea musulmană cu ocazia începerii acestei importante sărbători:
Cu ocazia sărbătorii de Bayram Dulce le urez membrilor comunității turco-tătare din Mangalia multă bucurie, optimism, belșug și împliniri!
Ramazan Bayram Fericit!
Ramazan Bayramînîz Qayîrlî bolsîn!
Ramazan Bayramınız hayırlı olsun!
”.

În aceste zile de sărbătoare, credincioșii musulmani se adună în moschei pentru a participa la rugăciuni speciale și pentru a împărtăși bucuria cu cei dragi. De asemenea, este o tradiție să ofere daruri și dulciuri celor săraci și nevoiași, reflectând spiritul de generozitate și solidaritate care caracterizează această sărbătoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.