Primarul municipiului Mangalia, Cristian Radu, a participat, alături de preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc, Mohammad Murad şi deputatul Victor Manea la o întâlnire de lucru a acestei structuri, pentru a dezbate mai multe probleme de actualitate legate de turismul românesc. La lucrările federaţiei au mai luat parte investitori şi reprezentanţi ai patronatelor din turism. În cadrul discuţiilor, preşedintele FPTR a avansat ideea, conform căreia un parteneriat public – privat constituie o măsură importantă în relansarea sectorului turistic. În acest sens, se doreşte înfiinţarea unei structuri de administrare a staţiunilor din sudul litoralului, care să preia problemele din zonă. O altă propunere venită din partea reprezentantului federaţiei a vizat implementarea de proiecte sustenabile pe partea de investiţii în zonă, precum şi conceperea unei strategii de promovare corectă. Astfel, dezbaterile au făcut referire la câteva aspecte legate de relaţiile dintre mediul de afaceri privat şi autorităţile centrale şi locale, ca factor de creştere economică, poziţia FPTR faţă de iniţiativa de introducere a unor noi modalităţi de impozitare. Exemplele în această direcţie au vizat valoarea redusă a TVA la 9% pentru pachetele turistice oferite şi sprijinirea mediului de afaceri, de către autorităţi, prin găsirea de politici fiscale accesibile pentru investitori. Vizavi de problemele semnalate, primarul Mangaliei, Cristian Radu, a precizat că municipalitatea salută ideea patronatelor în ceea ce priveşte un viitor parteneriat public-privat care să producă efecte pozitive pentru dezvoltarea turismului din sudul litoralului. “Sunt foarte multe lucruri de făcut, iar dacă toţi factorii implicaţi vor contribui la relansarea staţiunilor din sudul litoralului, cu siguranţă turiştii vor veni în număr mare să-şi petreacă vacanţele, la alte standarde. Primii paşi au fost făcuţi de către municipalitate. Doresc să punctez că, o reală problemă o constituie clădirile abandonate, câinii fără stăpân sau indiferenţa unor agenţi economici vizavi de administrarea activelor deţinute. Sperăm că aceste probleme se vor rezolva, iar în toamnă, când tragem linie, vom constata realizările”, a precizat edilul Cristian Radu. În cadrul discuţiilor, reprezentanţii patronatelor au mai vorbit despre găsirea de soluţii pentru turismul de familie, a celui de agrement sau balneo, cerut cu precădere de turiştii, care preferă staţiunile din sudul litoralului. La acest capitol, edilul a anunţat că o serie de evenimente au fost deja concepute pentru turişti. În staţiunea Venus se va organiza cea mai mare competiţie de drift-uri şi drag-uri, vor avea loc concerte cu participarea unor artişti consacraţi de la nivel internaţional. De asemenea, discuţiile au vizat şi o promovare eficientă a staţiunilor, prin crearea unui brand turistic al zonei.

10 COMENTARII

 1. Sunt suteeeeeeeeeeee de caini . Ne-au acaparat. Primarule, noi ne-am convins dar turistii ce spun?

 2. Nu inteleg , de ce este asa greu sa eradicam maidanezii din oras , sunt o gramada de cetateni care beneficiaza de ajutorul social acordat celor fara loc de munca , obligatii sa efectuieze munca in favoarea comunitatii , doar sunt platiti din impozitele noastre, nu ? Pot fi pusi , cei cu o pregatire cat de cat medie sa umble din casa-n casa si sa verifice daca stapanii si-au sterilizat cainele , sunt multe treburi care pot fi facute macar 4 ore pe zi , dar nu d-le ii platim sa stea prin carciumi . Numai despre : vom face , trebuie sa facem am auzit din ’90 incoace iar cei mai buni profesionisti ii gasim mereu in opozitie desi au fost la putere unii acum de curand , vin d-le cu niste idei de te-ntrebi , unde au avut mintea pana acum ?

 3. Mangalia a devenit statiune pentru maidanezi nu pentru turisti
  Nu exista strada sa nu fie 4-5 caini

 4. Mangalia a ajums un oras de nerecunoscut…Nu realizez in ce stadiu a ajuns acest oras in ultimii 6-7 ani…Sa va fie RUSINE ca a-ti nenorocit un asemena oras la Marea Neagra!!!!
  Nici strazi numai avem,numai carpeli…Orasul asta a fost declarat odata…cel mai curat oras din tara,a ajuns o paragina asa l-ati adus.
  Cu durere in suflet spun”bine ca am plecat de aici”,dar cand ma reintorc vad un oras din ce in mai distrus,mai murdar,de nerecunoscut.
  Ne mandrim si mergem cu ranjetul pana la urechi cand inauguram cate un proiect(ex:portul turistic)pt care altii au facut proiecte si au avut “ghinionul”din cauza unor zdrente care acum conduc Primaria sa ii fie matrasite voturile.
  Rusine…suntem singurul oras din istoria Romaniei in care ultimele alegeri decurg in acest mod…

 5. Digul Mangaliei arata ingrozitor!!! Mizerie, caini, pisici, gunoaie printre pietre si ce-i mai rau accesul spre far este restrictionat!!! Firma care lucreaza acolo, la acea conducta, lasa o mizerie de nedescris!!! Masinile acelea si-au deversat uleiul uzat pe o portiune de dig, cofrajele in care se toarna beton, lasa urme de ciment uscat de care te impidici la tot pasul!!! mai treceti pe acolo domnule Primar!!!

 6. Ma urat ca niciodata Ne am pus sperante intr un bastinas si deceptia este mare cat o roata de car.Cainii ne mananca mizeria colcaie numai diletanti in toate posturile cheie oamneni cu care nu ai ce discuta fara innitiativa fara interes pt comunitate ,ierburile nebune ne ai invadat ,prin Neptun pe centura la retuur suntem expusi capuselor serpilor comunitarilor si agresorilor care ne pot ataca in orice clipa .Vezi cate o femeie la locul ei care asteapta minibuzul sa vina la Mangalia zici ca i centurista iar turistii straini debusolati nu stiu unde sa astepte stau ore in sir sa vina un minibuz pt Mangalia prin centru ca ei sunt batrani au memoria scutra si nu realizeaza ca interesele sunt pe centura nu prin centru .Ca la dracu ?????

 7. Ce bastinas? Ca nici macar nu locuieste aici! Macar sa mai viziteze orasul sa vada in ce hal este! NU recomand turistilor sa vina! Nu au ce vedea frumos!

 8. Pana nu se va face din Mangalia o statiune smechera cu bani si investitori si pana nu se va opri dirijarea tuturor fondurilor in nordul litoralului nu avem nici o sansa. Nu vedeti ca multe din probleme nu se rezolva tocmai pt ca nu se vor rezolvate – in 3 zile daca ai vointa fonduri europene si 10 voluntari nu mai gasesti picior de caine sau pisica prin oras si vreau sa spun ca exista o invazie de pisici in mangalia…e plin ..e scarbos e scandalor dar mai ales e hilar cum nimeni nu face nimic de zici ca trebuie sa prinsa tigrii nu niste caini bolnavi si amarati

 9. numai daca esti putin oligofren sa vii sa faci vacanta in mangalia – olimp . cum sa vinzi shaorma la colt si sa ai pretentii sa faci turism si litoral ma? cum sa ai haite de caini si plaja efectiv varza si sa vrei investitori de milioane de euro cu 1 luna de sezon…apa murdara…hoti tigani la tot coltul…furaciuni de fier peste tot..Pacat ca se puteau face multe dar au furat in draci primarii nostrii incuscriti nasi fini si cine stie cand vom afla si alte legaturi de rudenie 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.