Mii de copii, şcolari şi preşcolari din Mangalia au fost prezenţi, sâmbătă, 15 iunie, la Carnavalul vacanţei, manifestare care s-a bucurat de un real succes, atât în rândul elevilor participanţi cât şi în rândul cadrelor didactice şi părinţilor. Evenimentul a fost organizat, în premieră, de autorităţile locale din Mangalia şi reprezentanţii instituţiilor de învăţământ, ocazie cu care, atât preşcolarii, cât şi eleviii claselor 0-VIII  şi-au folosit imaginaţia şi creativitatea pentru a-şi alege cele mai originale costume cu care au defilat pe străzile oraşului. Una din caravanele copiilor s-a deplasat de la intrarea în oraş către centrul Mangaliei, în timp ce altă caravană a pornit dinspre Casa Armatei spre Casa de Cultură, unde a fost punctul final al evenimentului. Caravanele copiilor au concurat, atât pe traseu, cât şi în centrul localităţii, oferind publicului un spectacol plin de culoare şi unicitate. Pe platoul din faţa Casei de Cultură, în prezenţa numeroasei audienţe, copiii din fiecare clasă participantă au urcat pe o scenă pentru a-şi etala costumaţiile de carnaval realizate împreună cu cadrele didactice şi părinţii. Printre costumele din cadrul carnavalului au fost cele reprezentate de buburuze, animale domestice şi sălbatice, cerşetori, vrăjitoare, zmei, medici, piraţi, flori etc. În timpul manifestărilor, traficul rutier a fost închis pe traseul desfăşurării paradei copiilor. Bucuria celor mici de a-şi etala costumele, pe străzile oraşului a fost imensă, mai ales că fiecare clasă participantă s-a întrecut în alegerea costumaţiilor. Cadrele didactice şi elevii doresc ca acest eveniment să ia amploare, de la an la an, prilej cu care acesta se poate înscrie în activităţile extracurriculare. La rândul lor, reprezentanţii municipalităţii au declarat că manifestarea va deveni o tradiţie, iar de anul viitor în acest proiect vor fi atraşi elevi de la nivel judeţean, naţional şi chiar internaţional. De asemenea, autorităţile locale vor contribui la dezvoltarea proiectului, prin organizarea de concursuri viitoare şi alte manifestări mai ample de genul spectacolelor muzicale şi altor competiţii specifice.

17 COMENTARII

 1. Multumim primariei pentru multa inghetata pe care a dat-o copiilor.O singura toneta pentru copii de la 5 scoli si 5 gradinite. P R O A S T A O R G A N I Z A R E

  DOMNUL PRIMAR ERA LA SEDINTA DE CONSILIU ??????

 2. DOMNUL PRIMAR ERA PE COASTA DE AZUR ? CARE A FOST FINALITATEA ? COPIII AU PLECAT DEZAMAGITI ! S/AU BUCURAT DE COSTUME, DE ACTIUNE! DAR A FOST UN MARE FAS !

 3. Da, pe banii parintilor si pe munca patriotica a cadrelor didactice si asa cu salarii de mizerie.
  Da, frumos dar cand am ajuns la Casa de Cultura noroc cu o colega mai inimoasa care a lut microfonul si a monitorizat fiecare gradinita si scoala.Bravo.
  Dar, ce era la Casa de Cultura? Unde era Benaru pe care trebuia sa scrie CARNAVALUL VACANTEI? Oare nu a gasit primaria o prelata pe la armata s-au santier sa scrie cu creta denumirea actiunii ca poate mai faceam si noi o poza s-o punem pe la dosar.
  Slab dom primar si Tanaseeee vai de el nici nu stie pe ce lume e.
  Totusi felicitari cadrelor didactice si parintilor.OK

 4. Pacat ca nu s a mediatizat mai mult trebuia si in piata sa fie anunt de Carnaval multi oamneni n au stiut si nici ora si ziua n au fost f bune Turistii erau la tratament prin clinici iar mangaliotii isi faceau cumparaturile .se putea face un efort sa fie carnavalul duminica dupa masa sa profite toata lumea .Sa zicem ca e un inceput si pe viitor organizarea va fi mai buna Ce sa faci cand in toate servicii le primariei sunt numai diletanbti nici unul nu are idei initiative Toti vor sa traca timpul sa si ia salariul si sa vadfa daca mai e ceva de spaguit .

 5. felicitari cadrelor didactice si parintilor pt munca patriotica depusa, felicitari copiilor pt ca au rezistat cu stoicism ,si… ”multumim” primariei pt dezinteresul acordat !

 6. Din comentariile citite trag concluzia ca si aceasta conducere a primariei are acelasi defect : LIPSA de COMUNICARE cu populatia si la urma se plange ca nu exista mobilizare ! Oameni ai Primariei “interesul mangaliotilor” trebuie sa fie in primul rand interesul d-voastra , cel personal lasati-l celor care nu beneficiaza de salariile platite din munca noastra si nu uitati : sunteti in slujba noastra si nu invers !

 7. Subscriu celor de mai sus, felicitari copiilor, parintilor, cadrelor didactice, mare rusine primariei!

 8. Inca o actiune ratata marca Leo Tanase. mai bine a fost organizata Ziua Apelor jos pe plaja de catre Liga Navala. macar acolo copiii s-au distrat, au cantat, au participat la concursurile marinaresti au primit sucuri, premii. iar pensionarii care au organizat n-au nici pe departe resursele primariei. Domnule Tanase poate mai iei niste lectii de organizare de la Liga Navala.

 9. Am impresia ca cei din primarie vor sa concureze cu oricine face o actiune. Altfel de ce ar fi tinut carnavalul simbata, de ziua apelor si nu duminica, atunci cand lumea e libera si nici nu mai era alta actiune ? Proasta politica !(gandire).
  Apoi cu mediatizarea evenimentului, nu primarul trebuia sa se ocupe personal. Exista “departamentul media” in primarie, dar probabil avreau de “taiat frunza la caini” si nu aveau timp (ca de obicei) sa-si faca treaba pentru care sunt platiti (din banii nostril).

 10. Felicitari parintilor si cadrelor didactice!..In rest organizarea a lasat de dorit,nu mai spun dezamagirea copiilor..

 11. O fi la inceput dar proasta organizare nu justifica nimic. Incompetenti oameni si-a ales primarul in primaria asta. Bataie de joc! Nu tu promovare, nu tu organizare. Trebuia sa fie implicata si Casa de Cultura, ca de aia exista aici, mai ales ca se desfasura si in fata Casei de Cultura. Odobeasca ,,suita” ca manager de catre primar ce-a facut? Sat fara caini…Vai de autoritati locale!Actiuni facute de ochii lumii si pe spinarea copiilor, parintilor si cadrelor didactice!

 12. Asa RIMAR -asa oameni organizatori—Sa-l realegem ca este,,de bine”pentru el si sleatca lui….

 13. Rog frumos fara “atacuri la persoana” !!! Mai ales ca Odobeasca e cel mai mare kulturalnic din zona de sud-est (a Mangaliei) ! Un adevarat “far calauzitor” al tutoror babelor de la Clubul Rotary, club girat de vesnicul electrician cu 10 clase: NEA MITICA! Iar astora primarul nu le refuza nimic!
  Mai ales ca, prin nea Mitica, practic primarul e si un fel de ruda cu Odobeasca! Succes primarule! Sa ne chemi si la nunta, nu numai la cumatrie!

 14. Rog frumos fara “atacuri la persoana” !!! Mai ales ca Odobeasca e cel mai mare kulturalnic din zona de sud-est (a Mangaliei) ! Un adevarat “far calauzitor” al tutoror babelor de la Clubul Rotary, club girat de vesnicul electrician cu 10 clase: NEA MITICA! Iar astora primarul nu le refuza nimic!
  Mai ales ca, prin nea Mitica, practic primarul e si un fel de ruda cu Odobeasca! Succes primarule! Sa ne chemi si la nunta, nu numai la cumatrie!

 15. Incercati sa va abtineti de la rafuielile dv personale, mai ales nu mai comentati in mod repetat acelasi lucru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.