Colegiul Economic Mangalia a fost selectat ca participant în aplicarea activităţilor din proiectul POSDRU Managementul situaţiilor de criză în unităţile şcolare, realizat de M.E.C.T.S. în colaborare cu Asociaţia Telefonul Copilului, Fundaţia „Alumni” a CNMB Constanţa, CCD „Alexandru Gavra” Arad şi Warwick Centre for Learning Behaviour (UK), cofinanţat din Fondul Social European.

Potrivit directorului adjunct al Colegiul, Cornelia Tănase, participantă la două module ale proiectului, este vorba despre un proiect strategic, început în decembrie 2010 şi care se va încheia în decembrie 2013. Obiectivul general constă în implementarea unui program al Consiliului Europei în domeniul reducerii situaţiilor de criză (cu precădere generate de violen ă) la nivelul unită ilor ț ț şcolare din România (VIRIS). Implementarea acestui program se face la nivel naţional, în 120 de unităţi şcolare, urmând să fie instruiţi cel puţin 4000 de reprezentanţi ai personalului din educaţie. Elementul inovativ este reprezentat de integrarea serviciului Call center – Telefonul Copilului 116.111 în cadrul programului, ca instrument rapid de intervenţie, menit să ofere sustenabilitate proiectului datorită continuării furnizării serviciului şi după finalizarea proiectului.

Proiectul îşi propune, totodată, realizarea unui manual de proceduri şi a unei metodologii de intervenţie în managementul situaţiilor de criză la nivelul unităţii de învăţământ. Ulterior, vor fi elaborate şi aplicate: curriculum restructurat pentru consiliere şi orientare (învăţământ preuniversitar, clasele VXII), curriculum de formare în vederea abilitării grupului țintă în aplicarea procedurilor
elaborate/adaptate. Iniţiatorii programului anticipează că în perioada următoare Curriculum de consiliere şi orientare va fi adecvat realităţii şcolii româneşti, programul VIRIS va fi implementat şi monitorizat, numărul de specialişti va creşte, iar concomitent se vor reduce situaţiile de criză nerezolvate, la nivelul unităţii de învăţământ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.