Au trecut 60 de zile de la instalarea administratiei condusa de Radu Cristian. Aceasta administratie a preluat un dezastru lasat de administratia Iorgus, apoi Tusac impreuna cu cei care isi dau calitatea de reprezentanti ai ONG-uri salvatoare a cainilor fara stapan. Mangalia si statiunile aferente au fost asaltate de haite de caini. Nu exista zona unde sa nu fie cate o haita care-si pazeste teritoriul.  Din pacate realitatea este ceea ce vedem in strada, nu ce spun comunicatele.

 

Ce spune administratia locala:

“Pe parcursul lunii august, câteva sute de câini au fost sterilizaţi la Mangalia Primăria municipiului Mangalia în colaborare cu Organizaţiile Non-Guvernamentale Vier Pfoten şi Save the dogs au desfăşurat pe parcursul lunii august mai multe campanii de sterilizare a animalelor cu şi fără stăpân, în special câini abandonaţi pe străzile oraşului.

În cadrul acestor campanii, specialiştii Vier Pfoten şi-au desfăşurat activitatea la Biobaza Mangalia, unde au sterilizat peste 300 de animale fără stăpân. Medicii de la Vier Pfoten se află la cea de-a doua acţiune desfăşurată anul acesta în Mangalia.

Între 8 august şi 1 septembrie, aceştia au deparazitat şi sterilizat un număr de 313 animale, dintre care 287 de câini şi 26 de pisici. Au fost tratate animale atât din oraş, dar şi din staţiunile Neptun, Saturn, Venus şi Olimp. Pe lângă animalele fără stăpân, au fost sterilizate şi câteva zeci de animale aduse de localnici la clinica situată la Biobaza Mangalia.

În aceeaşi perioadă, au avut loc două campanii de sterilizare, organizate în colaborare cu asociaţia Save the dogs. Pe durata acţiunii, au fost deparazitate, vaccinate şi sterilizate aproximativ 130 de animale cu stăpân (câini şi pisici), de pe raza municipiului Mangalia. Campania Save the dogs va continua în zilele de 20 şi 21 septembrie”.

Comunicat Primaria Mangalia

Concluzia este ca de la instalare, Primaria Mangalia impreuna cu ONG-uri de specialitate au sterilizat 287 caini.  Campania s-a numit  “Save the dogs – Salvati cainii “…….  pe cand noi ne asteptam si la o campanie “Save the people – Salvati oamenii”. In urma campaniei,  imaginile nu spun nimic. Cainii apar in aceleasi locuri, turistii au plecat tot nemultumiti pe aceasta tema, localnicii in mare parte sint furiosi. Proiectul adapostului a fost abandonat dupa ce persoane din ONG-uri implicate in campanie au boicotat actiunea. Vom astepta tipic romaneste ca cineva sa fie sfasiat, poate un copil, apoi vom avea iar actiuni de otravire in masa, personal declaram un lucru de neacceptat. ONG-urile responsabile vor arunca vina pe cei care sint muscati … “pentru ca sint oameni rai ” … acesta este textul idiot pe care il servesc zilelea astea. Multumim Primariei Mangalia pentru campania gen Amnesty International prin care a considerat ca un adapost reprezinta o inchisoare si a “salvat cainii” de la “inchiderea” lor in adaposturi.

11 COMENTARII

 1. La noi cainii au mai multe drepturi. Duceti-va sa vedeti cum arata un adapost pentru caini si un orfelinat de copii.
  Plimbati-va prin parc si incercati sa lasati copilul sa se joace pe gazon. Imediat vine cineva de la administratia publica si va amendeaza pentru ca ati calcat iarba. Asta iar un alt paradox al acestei tari “Nu calcati iarba”. Cainele are dreptul sa-si faca si nevoile.
  Oricum, administratia locala merita o bila neagra in problema cainilor. Sterilizarea nu este de ajuns. Cainii trebuie dusi in adaposturi, iar ONG-urile care sunt in acest domeniu trebuie sa participe efectiv pentru rezolvarea acestei probleme, nu doar sa ia niste bani pentru sterilizare si sa le de-a drumul iar pe strada.
  Sunt haite de caini in oras si va spun eu ca musca chiar daca sunt sterilizati. Si mai rau ca ataca oamenii care merg cu bicicleta sau scuterul. Asta pana se va intampla vreo nenorocire. Atunci sa-i vezi ce m-ai dau din coate.

 2. Cainii fara stapan sunt o problema nationala insa la Mangalia depaseste orice limite;peste tot in oras si-n statiuni vedem haite de caini.Sterilizarea acestora nu este o solutie.Lasarea animalelor in libertate este problema principala pe care edilul nostru se pare ca nu o vede.Alta problema este si cu detinatorii acestor animale;zilnic vedem persoane plimband cainii(mai bine zis scoaterea acestora afara sa-si faca nevoile)dar nu am vazut nicio persoana care sa stringa mizeria in urma animalului-acest lucru nu este contraventie?Avem atata politie in oras, au amendat pe cineva in acest sens?Oare asta nu este tot un fel de-a nu-si face datoria?Pentru ce sunt platiti?Cred ca prefera sa calce in aceste excremente ca oricum put!

 3. primare strange haitele astea de caini ca ne-au disperat. sau ne duci si tu cu vorba ca tusac? unde e orasul ala european?

 4. Eu am fost voluntar si la un adapost pentru catei si la un orfelinat. Stiu cel mai bine cum arata si unul si altul. Daca pui problema asa cred ca nu ai nici cea mai mica idee. In plus ONG-urile nu iau bani pentru sterilizare, din contra oamenii de acolo isi pun banii personali pentru a ajuta. De unde crede lumea ca vin banii astia? Arunca cineva cu bani pe strada in ONG-uri? ONG-urile de protetie a animalelor din Romania sunt cele mai sarace. Cati romani doneaza pentru caini?

 5. Cu banii pe care ii bagi in caini in adapost, sau mai rau pentru eutanasiere faci 100 de campanii de sterilizare si rezolvi problema in mod civilizat. Pentru un caine eutanasiat ai costuri cu hingherii, cu substanta, cu transportul si cu crematoriul.
  Nu inteleg de ce populatia nu sustine aceste campanii de sterilizare. Ai 287 de catei, sa spunem ca jumatate sunt femele si ca fiecare femela fata 5 pui, cam asta e media. Intr-un an am fi vorbit de un numar minim de 700 de pui care la randul lor ar fi avut pui. Majoritatea persoanelor care se implica in problema cateilor fac asta pe banii lor si pe timpul lor.
  Nu am nicio treaba cu Mangalia dar mi-ar placea sa se faca astfel de actiuni in toate orasele.

 6. Decit atitea pareri ,sedinte si dezbateri intre cei pro si contra ciinilor maidanezi nu e mai bine ca autoritatile sa-si faca treaba ,e bine pentru cel ce tace si face ,sa ne trezim intr-o dimineata cu un oras curat plin de flori fara nici un ciine pe strazi ,multi nu au auzit de cuvintul CIVILIZATIE .

 7. NU SE REZOLVA SITUATIA ORASULUI CU STERILIZAREA ,ACESTI CIINI MAI TRAIESC 10- 12 ANI SI POT MUSCA SI STERILIZATI INCERCATI D-ULE PRIMAR SA VA TINETI DE PROMISIUNEA DIN CAMPANIE SI ADUNATI CIINI DIN ORAS

 8. fiecare cu idei…dar nimic nu se pune in practica.
  problema e : daca se sterilizau la timp, toti cainii nu se ajungea la nr.relativ mare al cainilor / politia de toate felurile care este in Mng, ar putea “pazi” intrarea acelor persoane de la tara de care se tot vb sa nu mai aduca caini in oras si sai lase / cainii care sunt mai agresivi ar putea fi adunati in adaposturi speciale / cei din colonisti sau difersi prop.sa nu mai paraseasca cainii pe strazi cand nu ii mai plac sau se satura de ei / ONG-urile si autoritatile sa fie mai responsabile si sa duca campaniile pana la capat, nu sa faca de ochiii lumii / carciumarii care pe timp estival le convine sa tina pe langa depozite si 1-2caini ca sa pazeasca dar cand vine iarna ii lasa nemancati iar cainii sunt nevoiti sa vina spre oras sa caute de mancare, eventual sa devina rai din cauza foametei/ etc…ce mia trecut rapid prin minte acum.
  acum cei care sunt platiti sau lucreaza la primarie pe domeniul asta, sa gaseasca rezolvarea legala.

 9. degeaba ne acuzam unii pe alti, problema nu se rezolva de la sine…trebuie sa venim cu idei concrete, daca ei nu au.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.