Autoturisme căutate în Italia şi România, descoperite în P.T.F. Negru Vodă

0
82

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în P.T.F. Negru Vodă un autoturism marca Citroen care era căutat în vederea confiscării de către autorităţile din Italia şi un altul, marca Audi, care era căutat ca probă într-un dosar penal de către autorităţile din România.

 Conducătorii auto, un cetăţean italian, respectiv unul român, intenţionau să le scoată din ţară pentru a le înmatricula în R. Bulgaria.

 • În data de 08.04.2015, în jurul orei 05.00, în P.T.F. Negru Vodă s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul italian S.M., în vârstă de 60 de ani, care conducea un autoturism marca Citroen cu numere de Italia.

Din verificările efectuate de poliţiştii de frontieră români a rezultat că autoturismul în cauză figurează ca fiind căutat în vederea confiscării, alerta fiind emisă de autorităţile din Italia din data de 03.04.2015.

Cetăţeanul italian a declarat că a achiziţionat autoturismul în urmă cu o săptămână, din Italia, fără a cunoaşte faptul că acesta fusese declarat furat.

Conducătorul auto a mai declarat că intenţiona să se deplaseze în R. Bulgaria pentru a înmatricula autoturismul în cauză, evaluat la aproximativ 10.000 de euro.

 • În data de 07.04.2015, în jurul orei 05.00, în P.T.F. Negru Vodă s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră audicetăţeanul român ILIE N., în vârstă de 26 ani, care conducea un autovehicul tip platformă pe care era transportat un autoturism marca Audi cu numere provizorii de România.

Verificările au stabilit că autoturismul Audi, în valoare de 18.000 euro, figurează ca fiind căutat ca probă într-o procedură penală, alerta fiind emisă de autorităţile din România din data de 11.08.2014.

Cetăţeanul român, domiciliat pe raza judeţului Suceava, a declarat că a achiziţionat autoturismul fără a cunoaşte că acesta este căutat de autorităţile din România şi dorea să-l înmatriculeze în R. Bulgaria.

 Poliţiştii de frontieră au indisponibilizat cele două autoturisme la sediul S.P.F. Negru Vodă în vederea continuării cercetărilor şi au întocmit, în primul caz, dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 228, alin. 1 din Noul Cod Penal, iar în cel de-al doilea au efectuat actele procedurale pentru predarea autoturismului către beneficiarul alertei, Serviciul de Combatere a Crimei Organizate Covasna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.