Romanii de cand se stiu nu au cultul rascoalei si al protestului. La romani orice forma de revolta impotriva nedreptatii survine dupa o lunga perioada de timp. De aici vine si zicala “s-a umplut paharul”, la noi paharul fiind o halba uriasa. Privind la ultima revolta importanta, revolutia din 1989,  avem printre imaginile care ne-au ramas intiparite bine in minte, cordoanele de scutieri, militienii cu bastoane, casti si scuturi, pregatiti sa ciomageasca populatia care participa la orice forma de manifestare, fie pasnica, fie mai furtunoasa. Revenind in anul 2013 vedem aceeasi imagine, cu indivizi pregatiti mereu sa ciomageasca populatia care participa la orice forma de manifestare, fie pasnica, fie mai furtunoasa.

Putem spune ca nimic nu s-a schimbat. Am schimbat tirania cu anarhia, pentru ca democratie inca nu am vazut pana acum. Nimic democratic in conducerea tarii, nimic democratic in clasa politica multicolora de dupa ’89 condusa dupa aceeasi politica, a banului. Tortionarii si-au schimbat uniformele si ne conduc destinele spre buzunarele lor. Privim in trecut cand bunicii nostri asteptau americanii, si au venit, au incercat sa ne ocupe, ne-au bombardat. In prezent am asteptat americanii si au venit, ne-au ocupat strategic cu baze militare, ne ocupa campurile cu sonde de extractie si ne bombardeaza cu dezinformari care ne dezbina tara. Iubim america, iubim americanii, nu si corporatistii lor.

La Pungesti au revenit cei de la Chevron sa instaleze sonda de exploatare experimentala, explorare, a gazelor de sist. Dupa cum am mai aratat intr-un articol anterior, sub scuza exploatarii experimentale, explorarii, ei vor instala sondele si vor trece direct in faza finala. credeti ca se vor mai retrage dupa instalare ? Nici vorba. Unde sunt ONG-urile care se laudau ca apara Pungesti-ul ? Sustin “miscarea” din spatele tastaturii. Au ramas localnicii, pana au venit jandarmii, ca fostii scutieri si i-au carat cu forta, sa elibereze calea Chevronului. Statul contra poporului. Premierul roman contra poporului, guvenrul contra poporului, fortele de ordine contra poporului. Unde-i vointa poporului cea suverana ? Doar o  parte din justitie ne mai da o ultima speranta prin hotarari corecte de acceptare a interdictiei fracturarii. Punerea in aplicare totusi este in mana politicienilor, celor care au o singura politica, cea a banului. Populatia este dezbinata, prea multi gandesc in culori, gandesc si actioneaza politic. Nu realizeaza ca in Romania nu exista clasa politica, exista doar afaceristi imbracati in diverse culori. Ce facem ? Continuam sa semnam petitii online inutile ? Unde ajung aceste petitii ? Cate petitii online au rezolvat sau au atras macar atentia in orice domeniu ?  Cine profita totusi de pe urma miscarilor fara finalitate ? Orice protest, orice miscare, trebuie sa se termine, sau sa continue cu un document, sub orice forma:  plangere, adresa, declaratie. Ultima mare problema care a adunat multi oameni in strada a fost celebra taxa auto. Cauza a fost pierduta in zeci de mii de petitii online. Nimic scris. Totul anonim, facut in batjocura. Daca stam si analizam bine, tot noi suntem vinovati direct sau indirect, cand participam la actiuni fara identitate, legitimand cauze false sau false entitati care ne scot in strada in alte scopuri. Protestul de strada ar trebui sa fie clar, liber, anuntat din timp tuturor, pe toate caile de comunicare si lipsit de orientare politica, finalizat printr-un document. In aceeasi plasa au cazut si cei de la Pungesti. Acum, o gramada de activisti dau declaratii ca sunt cu sufletul alaturi de ei, iar cei de la Pungesti dau  declaratii pe la politie.

NIMIC NU S-A SCHIMBAT IN ROMANIA

5 COMENTARII

  1. La tine nu merge subtilitatea si ironia din titlu, unu de prin zona? Ce-i frumos frate? Ca aia care pana acum urlau si acum nu mai e unu la Pungesti cand e groasa problema?

  2. Maine, 3.12.2013, ora 16.30 ne adunam in fata Primariei Mangalia sa ii sustinem pe cei de la Pungesti care au fost abuzati si batuti de Jandarmerie in toiul noptii, presei fiindu-i interzis accesul in comuna. Spunem NU fracturarii hidraulice!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.