[jwplayer config=”privireinviitor” file=”http://www.mangalia.tv/video/20131201primar.mp4″]

45 COMENTARII

 1. sa presupunem ca este corect ce zice aceasta firma,dar sa fie facut public contractul cu guvernul Romaniei.iar daca este asa sigura tehnologia lor sa stipuleze in contract ca in caz de ceva orice este legat de mediu si poluare, ei se obliga prin contract sa achite daune de ordinul a zeci de miliarde euro,sa vedem daca le mai convine,gaze de sist,daca sint asa de siguri pe ei ,asta daca sint corecti ceeace eu nu cred.In tara asta noi cei de rind ne-am saturat de baietii destepti nu credeti,aici miroase a un nou Bechtel dar cu implicatii mult mai grave nu vi se pare?Am impresia ca adevaratii “inamici”ai natiei acestea se afla printre noi iar baietii in negru dorm in front.M-am saturat de amestecul politicului in economie “ce si cit mai avem”,i-a sa raspunda fiecare dintre ‘MINISTRI”pentru idioteniile lui s-ar mai bate astia asa tare pe fotolii stiind ca vor fi trasi la raspundere,nu cred ca s-ar mai imbulzi ca hunii,iar functia de parlamentar remunerata simbolic nu ca acum si fara imunitate eeeee, ar mai fi 580-590 citi sint acu!!!!!nu.CIND MAI VOTATI ALEGETI ELITE OAMENI VERTEBRALI NU JAPITE IAR DACA NU AVETI PE CINE NU-I VOTATI CA SA REALIZEZE ODATA PTR TOTDEAUNA CA NU-S DE ALES.

 2. caldura mai ieftina cum doar sa fie vara 12 luni pe an.Cind tu produci mai nimic cum sa scada preturile cind esti doar piata de desfacere doar importi!!!!!!!

 3. Costine asta-i problema natiunii romane. Exagereaza ca si tine si nu mai exista credibilitate. Referendumul din 2012 a fost anuntat peste tot,la toate televiziunile din Romania,au fost bannere in copaci,afise,postere,flyere,ziare. Ce-ti mai place sa vorbesti aiurea doar ca sa te afli in treaba.

 4. De unde să stie lumea că gazele astea de sist nu sunt bune ca să meargă la referendum.Bineinteles că prezenta la vot a lăsat de dorit

 5. primar : nu e treaba primarie sa faca informare, e treaba Chevron :))

  aprobari de constructii cine le da? simplul cetatean sau primaria? in baza la ce le da autorizatiile daca nu stiu daca e bine sau nu?

  deci…primaria Mangalia a fost “cumparata”, cam asta se intelege din mesajul primarului, reactiile huliganice ale vicelui.

 6. v-am mai zis si iar ma repet.
  …………………………………
  nu e treaba voasta a mangaliotzilor…
  exploatarile se fac pe vama .,2 mai , Limanu , Arsa < hagieni.
  Deci primaria Mangalia nu are treaba !
  ati intzeles MO ?

 7. De ce să ne informeze chevron?Ne vor spune ei oare “da d-le nu e bine ,folosim aproape 500 de substante cancerigene,vă luăm apa,vă producem cutremure,dar pentru că am fost sincer cu voi ne lăsati să forăm

 8. Si e si treaba noastră a” Mangaliotilor”,chiar daca nu se vor face explatări la Mangalia.Apa circulă in natură

 9. Javra, citeste si informeaza-te.
  1. Apa subterana este defapt un “râu”. Ea se deplaseaza, ceea ce inseamna ca poluarea unei zone se transmite.
  2. Aerul poluat dupa evaporarea apei produse (apa+cca.600 substante toxice) circula si el.
  Este inevitabil si cert faptul ca vom avea de suferit daca exploatarea se va produce. Efectele sunt mult mai vaste, iar detalii poti gasi oriunde.
  Cand l-am intrebat pe reprezentantul Chevron daca ma poate asigura ca exista la ora actuala tehnologia necesara pentru a preveni orice incident stii cum a reactionat? Mi-a multumit pentru conversatie si a plecat pur si simplu. Ei sunt cei mai constienti de dezastrele pe care le produc si de aceea au foarte mare grija ce declara in public. Pacat ca unii pierd timpul fiind Gica Contra prin mesaje, in loc sa faca ceva constructiv.
  Fiecare are dreptul la parerea proprie, dar asta nu inseamna ca trebuie sa ii discreditezi pe ceilalti care cred altceva, Daca nu te intereseaza subiectul, nu vrei sa stii, etc, macar nu le pune bete in roate celor care isi dedica timpul, banii, nervii pentru asta. Sper ca nu am jignit pe nimeni. Oricum ar fi, cel putin eu voi fi gasit in fiecare Duminica la ora 14 la protest.

 10. Graul ti l cultivi in mangalia ma desteptule sau in zonele unde foreaza astia? Izvorul de apa potabila e in mijlocul orasului sau vine din Vest unde foreaza astia? ca sa nu mai zic de poluarea aerului unde s a dovedit cancerul e provocat peste 60% din aer !
  Din gard in gard o da primarul asta e ce sa o mai lungim.
  si DA – metoda de forare exploatare prospectare si etc este pe net explicata dumnezeieste poate chiar mai bine decat o stiu cei de la Chevrom – face pe dezimformatul sa fim seriosi. Iar efectele clare se vad in orase din sua unde oamenii au dobandit cancer …orase fantoma etc….deci…hai sa fim seriosi de parca netul nu informeaza corect…..Dar eu cred ca netul ii da pe ei de gol si ii sperie ca lumea a inceput sa se informeze..ei nu stiu ca netul e o biblioteca enorma daca stii unde sa cauti.

 11. Domnul Radu Cristian a dat un răspuns diplomatic, încercând să nu supere pe nimeni, nici pe cei din guvern, nici pe cei de la județ, nici pe foștii și viitorii alegători, locuitori ai Mangaliei, numai că aceasta nu este o problemă la care să se răspundă diplomatic, din păcate.
  Referendumul ținut anul trecut a fost organizat astfel încât mulți nici nu și-au dat seama că trebuie să voteze și pentru referendum.
  Motivele pentru care trebuie să se ia o decizie locală pentru interzicerea exploatării gazelor de șist sunt mai multe:
  -mare parte din locuitorii Mangaliei provin din satele din sudul Dobrogei, unde au rude, terenuri agricole în proprietate sau urmând să le dobândească în viitor;
  -hrana simplă, curată și sănătoasă, provenind din satele din jurul orașului, pe care astăzi o mai putem cumpăra de la piață sau din târg, va fi contaminată odată ce va începe exploatarea gazelor de șist;
  -acviferul din care se aprovizionează Mangalia cu apă este comun cu cel al zonei ce urmează să fie perforată de sonde, contaminarea nefiind o problemă de ”dacă” ci una de ”când”, riscul de contaminare a apei fiind de 100 %, după cum dovedește situația din SUA;
  -lichidul de fracturare va fi depozitat în gropi deschise, contaminând aerul prin evaporare;
  -nu merită să ne asumăm nici cel mai mic risc de contaminare a apei orașului, deoarece aceasta ar însemna practic distrugerea biologică și a civilizației umane, orașul și zona adiacentă poluată devenind un ”ghost town”, un oraș fantomă, în care nu va dori nimeni să trăiască sau să vină ca turist; cei care vor putea să plece, vor pleca, iar ceilalți se vor stinge lent din cauza bolilor, așa cum se întâmplă acum cu orășelele din Pennsylvania, unde s-a practicat fracturarea hidraulică. Puteți vedea un astfel de orășel căutând pe Youtube: ”The Woodlands by Rich Waters from Butler County, Pennsylvania”. Nici nu e nevoie de cunoașterea limbii engleze, imaginile vorbesc de la sine;
  Adevărata dimensiune a dezastrului din SUA nu se vede încă deoarece acolo s-a forat în zone cu densitatea populației foarte mică, unde sunt ferme izolate, pe când în România densitatea în zonele vizate este de la 20 – 100 de ori mai mare decât în SUA.
  Organizarea unei informări reale a locuitorilor orașului trebuie să se facă din timp, cu anunțarea în presa locală cu cel puțin o săptămână înainte, cu distribuirea de informări scrise, afișate în scările de bloc sau la cutia poștală. Locul informării trebuie să aibă o capacitate mare de primire, astfel încât să încapă cât mai multă lume.
  Să se accepte și informațiile aduse de alți oameni din sală, nu numai cele prezentate de Chevron, putând să se expună filme scurte sau documente direct de pe internet.
  Până acum cei ce încercau să prezinte și părțile negative ale fracturării hidraulice au fost catalogați de cei din Consiliul Județean ca ”eco-anarhiști”, ”ecologiști”, ”reprezentanți ai unor ONG-uri plătiți de ruși”,”agitatori”, ”atoateștiutori”, ”salvatori ai neamului”, ironizați și chiar dați afară din sală(a se vedea dezbaterea din comuna Comana).
  Deși omenește înțeleg poziția domului primar, aflat între ciocan și nicovală, consider totuși că este timpul să se implice activ în organizarea unei informări corecte a populației, cu atât mai mult cu cât poziția ambiguă de până acum nu face decât să-i reducă numărul de susținători pe viitor.

 12. Vad cum intelege primarul nostru ieftinirea caldurii in prezent,de fapt cum incearca sa ne prosteasca ca s-a ieftinit.Gigacaloria o produce la fel de scump,problema e ca tot primaria subventioneaza pentru populatie diferenta,adica tot din banii nostri de taxe si impozite.Bravo dom primar !

 13. Apa le este oferita. Ei nu vor plati pentru ea. De ce eu platesc apa iar ei nu??? Mai ales ca eu consum 20mc pe luna, iar ei de cateva sute de ori mai mult.

 14. Chevron in niciun caz nu ne va informa, ci ne va trata cu propaganda corporatista. Adica minciuni pe fata. Cum au facut in atatea tari inaintea noastra.

 15. cei care a-u functii si mijlocesc aceasta nenorocire sa se gindeasca bine ca i-si vor vinde sufletul si nu se merita pentru tot aurul din lume

 16. Ai anuntat ca faci miting si tu ai sarbatorit cu muzica si formatii sa distreze lumea nu sa-si exprime supararea, ai spus ca termini cu cainii, si sant inzecit printre blocuri, se catelesc (inperechia-za) pe strazi, pe trotuare, prin parcuri cu ai celor ce ai adopta si ies cu ei sa-si fac nevoia peste tot. De ce nu le impui taxe detinatorilor ptr. mizeria ce o lasa peste tot ? iar ce-i ce au caini nu ,le mai da ajutoare ca le d-a la caini.

 17. “Eu astazi nu stiu daca cauzeaza sau nu… O sa aflam…” Adica nu mai conteaza ce vreti, oticum veti afla… Multumim pentru parerea sincera dar voalata de alte zeci de cuvinte…
  Asa este… O sa aflam, dar va fi prea tarziu…

 18. Si sa nu uit: “Eu nu pot sa am o opinie atata timp cat anul trecut mangaliotii nu s-au prezentat la referendum…” Citat pe scurt, sarind peste “saru-mana” si alte ‘interceptari”…
  Ba poti avea o opinie si o poti expune. Cand deja ai semnat sa nu ai o opinie, te rog nu mai apare cu astfel de “diplomatisme”… Doar da-ti demisia.

 19. in 2012 a fost si un referendum pe chestia asta
  si toata lumea a fost indiferenta .
  acum . facem demonstratii. menstruatzii…..de ce ?
  ca acum 2 ani stateam acasa si nu votam !\Deci…;
  Ne meritam soarta .(PUNCT)

 20. javra, acum 1 an habar nu aveai ce inseamna gazele de sist si exploatarea lor.. Radeai cand auzeai subiectul deschis la masa vecina… Uneoari mai dadeai si cate o replica de doi lei doar, doar oi fi si tu bagat in seama… Iti aduci aminte?
  Nu ca ai sti mai mult acuma… Acum un an, la referendum, 1 din 10 mangalioti intrau sa voteze si pentru referendum din curiozitate… 3 din 10 intrau si votau din proprie initiativa… restul ocoleau sala ca “nu se dadea nimic pentru asta”…. Eu am fost unul din aia 3 care se uitau la ailalti 6 care ne scuipau si ne spuneau “saraci”… Punct.

 21. nu s-a mers la referendum pentru ca lumea nua fost informata de dezastrul care urmeaza dupa explotare gazelor de sist.nici acum nu stiu

 22. Cristina, daca te iau la bani marunti ai vazut tot cee ce este de vazut despre fracturare din 2011-2012. Acum faci pe….. si da prost. Placa cu: “nu am fost informata la referendum” nu tine. Unde ai stat tu la pomana electorala poate nu ai fost informata.

 23. deci eu am vazut tot dar d-l primar inca nu stie despre ce este vorba.si nu am spus ca eu nu sint informata ci lumea nu a fost informata.de ce spui ca as fi stat la pomana electorala?

 24. @ un cetatean …
  cand s-a facut referendum pe chestia asta era ceva secundar …
  adica votam primaru si consilierii si mai era o camera unde erai invitat sa te exprimezi …
  deci … nu uita tot saracu e si prost …/ De ce ?
  pentru ca prostia si needucatzia sun surori .Ai inteles ?
  Sarbatori fericite !!!

 25. Ieftinire ceee… ???? caldura.. ??? S-au trecut centralele de pe comb. lichid pe gaze, care-i diferenta de pret / gcal ???

 26. Referendumul a fost oprganizat concomitent cu alegerile parlamentare pentru a se asigura prezenta la vot si pentru a fi validat, de unde eu deduc interesul administratiei in a avea un referendum valid. Daca s-ar face independent nu s-ar prezenta la urne nici 10%.Inainte de referundum, pe langa ca s-au impartit fluturasi si afise, s-a tinut chiar si un spectacol in portul turistic la care au participat printesa Briana, bulgari si un consilier local. Mai are rost sa spun ca organizatorii au dost mai multi decat oamenii interesati? Astia suntem…

 27. Javra… iti confirmi teoria sau cum? A fi sarac nu inseamna a fi si prost in nici una din cele 52 de carti pe care le stii pe de rost… Dar nici in celelalte de care habar nu ai.. Dar deh… Nu toti ne imbracam de firma ca sa fim “destepti”..

 28. vad ca chiar nu intelegeti ca degeaba ne certam pe aici…
  showul merge inainte cu sau fara noi .
  De acum chiar nu mai am nici-o parere despre basini >
  La multi ani de sf. Nicolae …aveti grija ce va doriti in ghete ….

 29. Asta cu “nu am fost informat” este o scuza penibila. Pai doar stai in fata calculatorului acum si ai internet, ce te opreste sa te informezi?!
  Ii inteleg pe cei fara acces la internet si pe care facem tot posibilul sa ii informam, cu conditia sa accepte, caci au fost destui care au spus “nu ma intereseaza”.

 30. fiecare primar ne-a plans de mila , in perioada alegerilor ,ca ce scump platim noi apa si fiecare odata ajuns la putere a marit pretul la tot inclusiv la apa si gunoi

 31. Sefu, ai uitat ca resursele astea nu le scoatem noi si nu raman la noi?? Redeventa este de 3% in bani, nu in gaze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.