Zeci de militari ai Garnizoanei Mangalia, ofiţeri în retragere şi rezervă, veterani de război, cetăţeni ai oraşului au asistat la manifestările dedicate Zilei Naţionale a Veteranilor de Război. La eveniment, a fost prezent edilul Mangaliei, Radu Cristian, care, într-un cadru festiv, a cinstit şi omagiat pe cei 11 veterani de război ai Mangaliei. Cu această ocazie, primarul a înmânat veteranilor diplome de excelenţă şi un ajutor financiar. Manifestările au debutat cu ceremonialul militar, în cadrul căruia a avut loc întâmpinarea comandantului Garnizoanei Mangalia, comandor Vasile Chirilă de către Garda de Onoare. Au urmat oficierea slujbei religioase şi rostirea de alocuţiuni, prin care s-au evocat faptele de vitejie ale veteranilor de război, care au luptat pe câmpurile de luptă pentru apărarea independenţei, suveranităţii, integrităţii teritoriale şi a intereselor României. “În urmă cu 112 ani, prin Decretul din 29 aprilie 1902, participanţii la Războiul de Independenţă au fost declaraţi, pentru prima dată, veterani de război, oferindu-li-se astfel un onorant şi binemeritat statut”, a precizat comandorul Vasile Chirilă. La rândul său, edilul Mangaliei, Radu Cristian şi-a exprimat recunoştinţa faţă de foştii ostaşi care s-au jertfit pentru ţară. “Sunt onorat că sunt contemporan cu dumneavoastră. Ne mândrim că ne sunteţi alături şi vă asigur că meritaţi respectul întregii comunităţi”, a declarat primarul Radu Cristian. În cadrul evenimentului, a avut loc ceremonialul depunerii de coroane de flori la Monumentul Eroilor din Piaţa Republicii, din partea tuturor delegaţiilor prezente. Manifestările s-au încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare, în aplauzele celor prezenţi.

Ziua Veteranilor de Război este o zi specială, un moment de referinţă pentru a cinsti şi omagia venerabilii ostaşi ai ţării, care au oferit de-a lungul timpului lecţia demnităţii şi a patriotismului. În semn de recunoaştere a meritelor veteranilor de război pe câmpurile de luptă s-a instituit – prin Legea nr.303/2007 – Ziua Veteranilor de Război, sărbătorită, anual, pe 29 aprilie.

2 COMENTARII

  1. Un lucru frumos. Fara revolutionarii lui Leuce care aveau 10 ani in 89 , fara puturosii care se cred revolutionari si nu au chef de munca . La Mangalia , se stie , adevaratii revolutionari NU si au luat certificate si nu cer nimica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.